V Thomayerově nemocnici lékaři od rána ošetřili asi 50 úrazů, což je podle mluvčího Ondřeje Macury asi o dvě třetiny více ve srovnání s jinými běžnými dny.

Ve Všeobecné fakultní nemocnici evidovali od začátku ledna jen mírný nárůst pacientů, kteří se zranili v souvislosti s počasím. Podle mluvčího Filipa Brože to mohlo být tím, že v centru města, kde nemocnice sídlí, bývají chodníky poměrně dobře uklizené.

Za posledních 24 hodin a především od pondělního večera, kdy začalo sněžit, se ale počet pacientů výrazně zvýšil. Lékaři za tu dobu ošetřili padesátku lidí, tedy asi dvojnásobek oproti klidnému pracovnímu dnu. „Šlo především o úrazy končetin či pohmožděniny v důsledku pádu na chodníku,“ uvedl Brož.

Na traumatologii motolské nemocnice přijali od pondělního večera do úterního dopoledne dokonce pět pacientů se zlomeninami a úrazy hlavy, které měly souvislost s náledím.

Naopak Na Bulovce sice v úterý dopoledne evidovali 35 úrazů, ale žádný z nich podle mluvčího Martina Šalka nesouvisel s počasím. Více zraněných měli v neděli a pondělí, kdy se lidé vraceli z víkendu a nechávali si ošetřit například úrazy po pádech na lyžích.

Fotogalerie
14 fotografií