„Ježíšek je tu!,“ napsal ředitel zahrady Miroslav Bobek na twitteru k fotografii beden s nadílkou pro zvířata. Později doplnil, že se podařilo nastřádat přes dvě tuny jídla. Lidé jedlé dárky odevzdávali zaměstnancům zoo u vchodu, zvířata si pak na dobrotách pochutnají při vánočních komentovaných krmení během dalších dnů. Například sloni, gorily, losi a zubři dostanou i neprodané vánoční stromky.

Za zvířaty dnes do zoologické zahrady zavítaly zejména rodiny s dětmi a mladé páry. Kromě komentovaných setkání a krmení pro ně zoo připravila štědrodenní vystoupení »zlatého« prasátka v Amfiteátru Rezervace Bororo. Velký zájem byl také o tygří mláďata, ke kterým ale nebylo možné přijít blízko. Aby nebyla jejich matka nervózní, zůstávali lidé za páskou několik metrů od vnitřní expozice. V obležení byl i výběh slůňat a lachtanů.

Program 25. a 26. prosince

Program má zahrada v Troji připravený i Na Boží hod a na Štěpána. V poledne se koná vystoupení zvířat u ozdobeného stromečku v Amfiteátru Rezervace Bororo a ve 13:30 Cvičení lachtanů jihoafrických. Malé návštěvníky tu také čekají drobné dárečky. V následujících dnech (28. až 30. prosince) budou pak pokračovat speciální komentovaná krmení.

Od soboty 23. prosince mohou lidé k cestě do zoo využít přívoz, který nahrazuje zřícenou trojskou lávku.