Letošní rozsvěcení začalo už v půl páté večer za tónů světoznámé skladby Bedřicha Smetany Vltava. Oproti loňsku tak odstartovalo o hodinu dříve. A stejně tak jako loni po rozsvěcení přišlo opětovné zhasnutí, aby si tu velkolepou podívanou mohli užít i další. Show startovala v dalších hodinových intervalech až do půl desáté večer. „Proč jdeme až na další rozsvěcení,“ rozčiloval se muž z páru při cestě na Staroměstské náměstí. To bylo už v půl páté doslova zaplněné. Všichni s nadšením očekávali letošní rozsvícení vánočního stromku.

Právě proto, aby si nikdo nezoufal, že přišel o tu první velkolepou podívanou, rozsvěcení doprovázely celý večer dva hudební motivy a dvě světelné show, které se v půlhodinových intervalech střídaly. K poslechu tak byla buďto Vltava z cyklu Má Vlast Bedřicha Smetany, nebo skladba z Krkonošských pohádek Vadima Petrova.„Krkonoše patří k mému dětství a vztah k této části naší země a tamní vyprávění o spravedlivém Krakonošovi mě celoživotně naplnil láskou. Všechnu tuto lásku jsem mohl vtělit do hudby v Krkonošských pohádkách. Jsem šťastný, že už pohádka i hudba rozdávají radost pětačtyřicet let,“ říká Vadim Petrov.

Obleček sedmdesátníka

Sedmdesátiletý smrk ztepilý, který pochází z obce Roztoky u Křivoklátu, letos zahalili do pohádkového oblečku. Na sobě má pověšené až padesáticentimetrové slaměné ozdoby a 600 světýlek, kterými dává do okolí vědět, že je letošním králem všech vánočních stromků.

 

A stejně tak jako loni i letos nechybí ani tomuto velikánovi koruna v podobě komety, která dosahuje délky tří metrů a výšky jeden a půl metru. A jak to vypadá na největších vánočních trzích, co a za kolik tady koupíte? Chystáme pro vás další článek.

Fotogalerie
58 fotografií