Desetipodlažní stavba nabídne 30 tisíc metrů čtverečních administrativních prostor. To odpovídá ploše dvou třetin Václavského náměstí v Praze. Kromě podzemního parkoviště s téměř 200 místy budou součástí budovy kavárna, lékárna a jídelna. „Součástí budovy nemusí být žádné větší obchody, protože v bezprostřední blízkosti se nachází obchodní centrum galerie Harfa,“ uvedl pro ČTK Karel Pražák, majitel Kaprain Group. Ten je společně s Lighthouse Group investorem celého projektu.

Hlavním architektem budovy je izraelská společnost Moshe Tzur Architects International. K jejím nejvýznamnějším projektům patří výšková budova Amot Atrium Tower v izraelském městě Ramat Gan nebo Milenium Office Tower v Tel Avivu.

Společnost Kaprain investora Karla Pražáka chystá výstavbu kancelářské budovy u O2 areny v Praze 9.
Autor: Michael Tomeš/E15

Mnoho možností

Že si společnost vybrala zrovna Prahu 9, není náhoda. „Lokalita Prahy 9 sice nepatří mezi ty nájemci prioritně vyhledávané, nicméně oblast kolem O2 arény nabízí mnoho. Dostatečnou občanskou vybavenost zajistí Galerie Harfa. Dostupnost lokality je výborná jak metrem, tak tramvajemi, a navíc nabízí i snadné napojení na příměstskou autobusovou síť a vlakové nádraží Libeň,“ komentovala lokalitu pro E15.cz Radka Novak, šéfka kancelářského týmu v poradenské společnosti Cushman & Wakefield. Oblast je podle ní navíc pro firmy levnější než například Karlín.

Kaprain založil Karel Pražák v roce 2013. Od začátku se soustředí na průmysl, nemovitosti a finance. Zapojení skupiny je různé, od přímých akvizic až po role nezávislých poradců. Nemovitostní část skupiny tvoří zejména výstavba na pozemcích u pražské O2 arény, rekonstrukce budovy v Pařížské ulici a projekt Vítězné náměstí.

Developer Lighthouse Group působí v České republice od roku 2000. Od té doby investoval do projektů s více než 1000 byty, 60.000 metry čtverečními kancelářských prostor a 42.000 metry čtverečními obchodních ploch. Kromě aktivit v Praze 9 pokračuje v úpravách holešovického přístavu.
Fotogalerie
18 fotografií