Představitelé všech koaličních stran Městské části Praha 12 se sešli s investorem, který v Modřanech plánuje stavbu nového polyfunkčního centra. Na veřejné prezentaci v Modřanském biografu budila stavba emoce. Uprostřed sídliště má vyrůst komplex se 143 byty, dalšími prostory veřejné služby a 180 parkovacími místy v podzemí.

Na základě průběhu této prezentace radnice vytvořila soubor čtyř požadavků, které na schůzi investorovi přednesla. Původně šesti až desetipatrová budova má být nižší, nad rámec projektu se v oblasti Rilské mají objevit nová parkovací místa. Radnice si také vyžádala studii dopravní obslužnosti dané lokality a další podmínkou je zajištění občanské vybavenosti.

Finální slovo v celé věci bude mít stavební úřad, městská část je stejně jako vlastníci okolních domů pouze účastníkem územního řízení. Investor má radnici své návrhy na stanovené požadavky přednést v horizontu jednoho měsíce. Návrhy potom úřad za přítomnosti investora přednese zástupcům vlastníků okolních budov.