Každoroční údržba letos potrvá pět dní. V rámci údržby bude provedena oprava zálivek, vizuální kontrola povrchu, měření únosnosti, lokální opravy povrchu, obnova vodorovného značení a údržba elektrozařízení a poklopů. Zároveň se pravidelný termín využije pro nutné odgumování vozovky, aby se uzavírka využila co nejefektivněji.

Podívejte se, jak vypadal první let do Piešťan:

Toto dočasné opatření ovlivní hlukovou situaci v okolí letiště, nicméně v podobných situacích nemá vedení letiště jinou možnost. Situaci vyřeší až výstavba paralelní dráhy, která v případě nutnosti převezme veškerý provoz a vedlejší dráha se po jejím zprovoznění zcela přestane používat. Zatím ale není jisté, kdy bude hotovo.

V nočních hodinách by však měl být hluk podle norem. Celkem může pražské letiště podle hlukových norem od 22:00 do 06:00 odbavit maximálně celkem 48 přistání nebo vzletů letadel. „Většinu letadel v noční době se snažíme odbavit v okrajových částech noci mezi 22. až 24. hodinou a naopak mezi 5. až 6. hodinou ranní,“ řekla mluvčí letiště Marika Janoušková.