V úzkých uličkách pražského centra se nachází nebezpečně vypadající kryt otvoru do země. Obecně lidé často tato místa vnímají jako kanály, ve skutečnosti jde ale o vpusť do podzemí, pod kterou se může nacházet – zejména ve spletitých uličkách centra metropole – prakticky cokoliv. Konkrétní místo, na které Blesk.cz upozornila čtenářka, se nalézá v Husově ulici na chodníku před jednou z historických budov.

Technická správa komunikací uvádí, že na takových místech se může objevovat například odvětrávání, plynovod nebo všemožné jiné zařízení. Pak je pravidlo takové, že komu toto zařízení patří, ten má také zodpovědnost za technický stav zakrytí té dané vpusti. Může se tak stát, že za situaci v Husově ulici může majitel přilehlého domu nebo některá z pražských organizací, dokud se ale nezjistí, co se pod poklopem skutečně nachází, jde čistě o spekulace.

Pražské vodovody a kanalizace (PVK) mají dle vyjádření mluvčího Tomáše Mrázka na starosti všechny kulaté a oválné kanály, které mají co do činění s vodou. TSK pak řeší všechny odvodňovací kanalizace, které se většinou nacházejí při okrajích silnic u chodníků.

Dlouhodobá záležitost

Na základě informací od čtenářky, která na celou nestandardní událost v centru Prahy upozornila, se dá předpokládat, že špatný technický stav krytu zdejší vpusti do země je dlouhodobější záležitostí. Co konkrétně se pod tímto místem nachází a kdo je tedy za vzniklou situaci zodpovědný, budeme dál zjišťovat.

Lidé po chodníku v místě rozbitého poklopu procházejí velice často. Podívejte se, jak to tu vypadá:

Fotogalerie
7 fotografií