„Vzhledem ke skutečnosti, že máme v Libni sídlo i kanceláře, jednáme s Prahou 8 o možnostech optimalizace dopravní situace v místě, a to nejen v důsledku dlouhodobě plánovaného odstranění rampy,“ uvedl pro Blesk.cz k myšlence demolice uváděného nájezdu tiskový mluvčí společnosti Crestyl Ondřej Micka.

Pokud by rampa na Libeňský most z Voctářovy ulice skutečně zmizela, mělo by se vše vyřešit kompromisem, který kvituje také vedení radnice Prahy 8. Vznikla by totiž zcela nová komunikace, díky které by se šoféři měli ke vzdálenější nájezdové rampě dostat, aniž by museli najíždět na zdejší světelnou křižovatku, kde by se zbytečně zdržovali. Není to však jediná zamýšlená úprava.

„Usilujeme i o zlepšení celkového prostředí tohoto místa, které by počítalo s dlouhodobým vývojem v dané lokalitě a s jeho dopravní infrastrukturou. Prvním krokem by měla být investice do zlepšení světelné křižovatky ulic Voctářova a Štorchova,“ pokračoval ve vyjádření Ondřej Micka.

Podívejte se na místo, kterého se změny mají týkat:

V následující fázi se po demolici nájezdové rampy má pokračovat s výstavbou v sousedství Libeňského mostu, zároveň se dle Crestylu počítá s dalším řešením dopravní situace v přilehlých ulicích Smrčkova, Štorchova a Menclova. Právě součástí této fáze má být vznik zcela nové silnice. „Její řešení má v gesci Technická správa komunikací. Přesné časování stavby zatím není stanoveno,“ dodal k tématu mluvčí developera.

Fotogalerie
11 fotografií