Při prozkoumávání internetových článků se můžete dozvědět, že tenisky na drátě označovaly čtvrť, ve které bylo možné získat drogy. Letná však rozhodně opiovým královstvím není. U kyvadla tedy objevíte jen turisty a nadšenou omladinu na skatech. 

Když se nejedná o drogy, o co tedy? „O botách zavěšených na drátu u metronomu či na jiných světových místech se vedou mnohé internetové diskuse a ani my neznáme pravý význam,“ sdělila Michaela Krainová, mluvčí Pražské správy nemovitostí, která kyvadlo spravuje.

#Shoefiti

Zdá se, že jsou tenisky spíše novým hitem jako zavěšené zámečky na zábradlích. Stejně tak jako na Letné můžete tenisky na drátě objevit v dalších evropských metropolích. Lidé tento trend označují na sociálních sítích hashtagem shoefiti.

Cizinci jsou z tenisek nadšení.
Autor: Eva Fornálová
Například v New Yorku tuhle novinku využili jako nápad pro novou reklamní plochu. Tvůrčí dvojice Skewville vytvořila z dřevěných destiček makety tenisek a ty nyní umísťují v zajímavých lokalitách po celém světě.

A proč zrovna název shoefiti? Název vymyslel bloger Ed Kohlar. Ten vytvořil tuhle složeninu ze slova boty a graffiti. Obojí totiž vyvolává v lidech podobné otázky – kdo a proč zde za sebou zanechal takovou stopu.

Prohlédněte si nápisy na teniskách:

Fotogalerie
41 fotografií