V této věci jednáme, zatím nemáme nové informace,“ řekla ČTK mluvčí pražského městského soudu Markéta Puci. Podle informací Seznam.cz předseda trestního senátu Stanislav Králík, který ženu odsoudil, konzultuje věc s dalšími orgány.

Vyřeší to soud?

Za ubodání zákaznice a pokus o vraždu dívky v kavárně na Újezdě uložil soud Sudků kromě vězení také ústavní psychiatrické a sexuologické léčení. Podle serveru ale vězeňská zdravotnická zařízení nemají pro sexuologickou léčbu žen akreditaci. Vězeňská služba proto soud požádala o stanovisko, jak situaci vyřešit.

Sudků loni v červenci poté, co byla propuštěna z psychiatrické nemocnice v Bohnicích, ubodala zákaznici obchodního centra na pražském Smíchově. Podle verdiktu se chtěla lékařům pomstít za to, že ji z léčebny propustili a zajistit si další pobyt v zařízení. V Bohnicích byla Sudků proto, že se o dva týdny dříve pokusila uškrtit dívku v kavárně na Újezdě. Kvůli incidentu jsou obžalováni dva policisté, kteří proti ženě zasahovali. Soud jim chtěl původně trestním příkazem uložit podmíněné tresty, státní zastupitelství ale podalo proti rozhodnutí odpor. Hlavní líčení je nařízeno na 14. června.
Fotogalerie
32 fotografií