Václav Peričevič, majitel Laury, papouška nechává často proletět na volno v parku na Palmovce - mezi místními je žlutomodrý papoušek známý. Už se i stalo, že mu i sama utekla venku z klece, vždycky se ale vrátila. Až do úterý... „Bojím se, že ji někdo ukradl. Nálezci jsem ale připraven dát odměnu," uvedl na Facebooku.„Není možné, aby ji od včerejšího dne nikdo neviděl, protože když uletí, vždycky si někam sedne a řve. Navíc ji místní znají, sdílí to spousta lidí na sociálních sítích, hledají i média,“ popsal situaci zoufalý muž. Příspěvek o pátrání po Lauře sdílelo na Facebooku více jak 1 600 lidmi. A pátrání se vyplatilo.

„Laura je doma. Předem s obrovským uznáním a obrovskou pokorou vám chci všem poděkovat. To, co jste včera a dnes předvedli je opravdu neuvěřitelné a jen a jen díky takové masovosti  se Laura našla a je to zásluha vás všech,“ nadšeně prohlásil majitel papouška.

„Jen v rychlosti, byla samozřejmě na Palmovce a samozřejmě zavřená v bytě. Jen díky pozornosti Pavla Cahlíka, který si toho všiml jsem se obával nejhoršího. Nový »majitel« ji zcela zjevně a zcela jednoznačně nechtěl vrátit, takže proběhla strkanice, trochu řevu, trochu výhrůžek (nejednalo se zjevně o občany ČR )ale s dobrým koncem,“ napsal nakonec.