Občas notně ukřičené osazenstvo se opět po čtvrtroční pauze dočkalo s příchodem března prvních příchozích. Někteří papoušci se ve voliérách natřásají, čechrají pestrobarevné peří a snaží se diváky co nejvíce zaujmout.

V Bošovicích je k vidění 200 papoušků, zástupců 45 druhů od nejmenších papoušíčků až po majestátní metrové ary. Zahrada vstoupila do šestého roku své existence, ročně přivítá od března do listopadu v průměru kolem 25 tisíc návštěvníků z Česka i zahraničí.

Zima svědčí novým přírůstkům

Velkou část obyvatel 90 voliér tvoří jihoameričtí papoušci, ale také okřídlení zástupci Austrálie a Afriky. „A právě africké druhy papoušků odchovávají svá mláďata přes zimní období, proto se na začátku sezóny můžeme pochlubit novými přírůstky. Podařilo se odchovat papoušky senegalské a žaky velké. Z jihoamerických papoušků pak amazónky bělobřiché a papoušíčky brýlaté,“ prozradila ředitelka zařízení Hana Škrháková Pádková.

Doprovodné akce cílí na rodiny a školáky

Od 5. března do 20. dubna je tu připravena velikonoční výstava kraslic, pomlázek a dekorací, na apríla mají u příležitosti Mezinárodního dne ptactva vstup volný všichni nositelé ptačích jmen. V létě si mohou děti vyzkoušet roli ošetřovatele papoušků, v září přibude výstava tropických motýlů. V prosinci nechybí už tradiční předvánoční krmení papoušků.

Otevírací doba:

březen: 10.00 až 17.00 denně

duben – září: 10.00 až 18.00 denně

říjen: 10.00 až 17.00 denně

listopad: 10.00 až 17.00 (do 17. listopadu)

Fotogalerie
21 fotografií