Tři čtvrtě roku trvalo, než se lahůdkářství opět otevřelo. Nyní je v provozu teprve třetí den a Holešovičtí se sem hrnou pomalu jako kdysi. „Chodí sem jak lidé, kteří byli zvyklí na starý podnik, ale taky ti, kteří náhodou prochází kolem,“ prozradila prodavačka Klára, která pracovala i v původním podniku.

Co všechno se tady změnilo od původního majitele? „Jsem ráda zejména za změnu vedení,“ těšila se Klára. Prozradila i zásadní změny pro zákazníky. Zatímco kdysi tady mohli koupit i suroviny na domácí pečení, jako například mouky, dnes se podnik orientuje spíše na zákazníky, kteří nemají tolik času a raději si dají hotovky.

Kdysi tady bylo více studeného jídla s sebou. Teď tady máme hned několik hotovek… Omáčky a knedlíky a kuřata,“ ukazovala prodavačka směrem k boxu, kde se jídlo neustále ohřívalo. Pochutnat si tady na obědě tak mohou lidé i u stolu. Nechybí tady ani umyvadlo, u kterého si mohou lidé po jízdě městskou hromadnou dopravou umýt ruce.

Co možná starší návštěvníci neocení, je nárůst ceny chlebíčků. „Jsou o něco dražší, ale zároveň i větší. Říkala jsem si, jak na to budou reagovat místní, ale nikdo si nestěžoval,“ prozradila. A jak si na hotovkách pochutnávali návštěvníci? „Kdysi jsme sem chodili na sekanou. Teď si tady můžeme dát teplé jídlo. Rozhodně to je změna k lepšímu,“ těšil se Pavel (52), který sem chodí na jídlo.

Podívejte se, jak se to tady změnilo:

Fotogalerie
22 fotografií