Ve středu se v Praze opět propadla Vysočanská estakáda, kde už se dříve objevil kráter. Událost se stala přímo na jízdním pruhu, po kterém už směly jezdit autobusy pražského dopravního podniku, a ty tak musí poněkolikáté za poslední měsíce zamířit na objízdnou trasu.

Ve Vysočanské ulici se uprostřed vozovky vytvořil obrovský kráter.
Autor: aktu.cz
„V ulici Vysočanské došlo přibližně v 9:30 k propadu vozovky. Autobusové linky jsou vedeny obousměrným odklonem ulicí Ke Klíčovu. Pro linky 182, 183 a 195 se ruší zastávka Nad Jetelkou ve směru Vysočanská, ostatní zastávky jsou beze změny. Zatím není jisté, kdy se autobusy opět na trasu vrátí,“ řekla pro Blesk.cz mluvčí Dopravního podniku Praha Aneta Řehková.

Více problémů

Již počtvrté od července 2016 došlo na tomto místě k propadu silnice. Práce na opravě kanalizace v délce téměř 400 metrů potrvají přibližně do prosince. Škody jdou podle Pražských vodovodů a kanalizací do desítek milionů korun.

Vozovka na estakádě se propadla kvůli prudkému dešti v úrovni autobusové zastávky Nad Jetelkou. Voda tam vymlela pod vozovkou kavernu a následně se zbortilo několik metrů zděné odpadní stoky.

Takzvaná Vysočanská estakáda, která překonává převýšení několik desítek metrů, byla vybudovaná v roce 1967. Podle měření intenzity dopravy z loňského roku po ní projede více než 6 000 aut a autobusů denně.

Fotogalerie
11 fotografií