Cestující pražskou MHD se musejí opět v průběhu posledního týdne roku připravit na omezený provoz jednotlivých linek Dopravního podniku hlavního města Prahy (DPP). Dočasné změny vejdou v platnost 24. prosince a potrvají až do 2. ledna příštího roku.

Přímo na Štědrý den budou autobusy, tramvaje i metro jezdit podle sobotního jízdního řádu. „Metro bude asi od 18:00 provozováno až do půlnoci v prodloužených intervalech. Denní tramvaje a městské autobusy budou zhruba v 18:00 nahrazeny posílenými nočními linkami,“ prozradil mluvčí ROPID Filip Drápal.

Provoz lanové dráhy na Petřín a přívozů v 18 hodin úplně skončí. Příměstské vlaky budou do stejné hodiny jezdit podle sobotního řádu, poté až do 22:00 pojedou jednou za 60 minut.

Plán po Štědrém dnu

Na Boží hod a na Štěpána – tedy 25. a 26. prosince – bude pražská MHD jezdit podle nedělního jízdního řádu. Denní linky začnou jezdit v 7:00. V období mezi svátky od 27. do 30. prosince DPP obslouží všechny linky v režimu prázdnin.

Na Silvestra budou prostředky městské hromadné dopravy po metropoli jezdit jako v sobotu. DPP prodlouží provoz metra do 2 hodin ráno a noční linky budou místo denních jezdit v ulicích už od 22:00. Noční autobusy pojedou v posíleném režimu.

Na Nový rok vejde v platnost nedělní jízdní řád a v pondělí 2. ledna roku 2017 vyrazí jednotlivé spoje do ulic jako o prázdninách. V provozu nebudou tramvajové linky číslo 4 a 21, jezdit nebudou ani školní spoje na příměstských linkách.