„Práce uklízečky je monotónní, a navíc tam nejste v kontaktu s žádnými lidmi. Pro mě je to teď velká změna a velmi si ji pochvaluji, protože každý den potkávám spoustu klientů,“ vypráví Hanka v pořadu Selfie z Prahy.

Cestující už před nastoupením do vozu vědí, že pro ně jede neslyšící řidič. Aplikace jim to totiž napíše. Někdy to však přehlédnou.

„Když na mě někdo začne mluvit, tak naznačím, že neslyším a on velice snadno pochopí. Pak se domlouváme skrze aplikaci,“ líčí Hanka.

Stejně tak není problém, pokud cestující potřebuje řidičce něco sdělit. „Znáte to, všichni u sebe máme neustále mobilní telefony, takže si napíšeme. Stejně tak pokud nastane nějaká změna v průběhu cesty, tak klient mi napíše na svůj telefon zprávu a dá mi to přečíst. Píšou mi také, že by si mě rádi objednali i příště nebo že mi děkují za cestu,“ vypráví Hanka.

A že si cestující neslyšící řidiče oblíbili, potvrzuje i Tereza Vítová ze společnosti Westody. „My spolupracujeme s 28 neslyšícími lidmi. Poskytujeme jim auta s veškerým servisem a oni se už nemusí dál o nic starat, jen se soustředit na práci. Cestující jsou s handicapovanými řidiči spokojeni, dávají jim vyšší hodnocení, než je běžný průměr,“ uvedla.

Jak Hanka řídí? Jaké cestující má nejraději? Podívejte se na reportáž v pořadu Selfie z Prahy:

Video
Video se připravuje ...

Místa, kde mrazí: Tady se schovávali po atentátu na Heydricha! A v Praze vás vozí neslyšící. Matěj Smlsal, David Vaníček

Všechny díly pořadu Selfie z Prahy najdete ZDE!