Reportér pořadu Selfie z Prahy Matěj Smlsal například odhalil auto, které mělo některá čísla na značce přelepená černou páskou. Tím si řidič zajistil, že špiónské auto ho neodhalí.

Není ale jediný, kdo chce parkovat v zónách zdarma. Majitel černého Mercedesu rovnou celou značku zakrývá pytlem. „Každodenní realita v ulicích Čkalova a Národní obrany. Ze začátku jsem se tomu smál, ale když pak taková auta blokují 3 místa v ulici, tak jsem začal byt nasr...,“ napsal na Facebook Filip M., který fotku auta sdílel.

Lidé mu poradili, ať pytel strhne. To udělal. Ale majitel auta se nevzdal a poté rovnou sundal celou bílou značku.

Společnost Eltodo, které monitorovací auto patří, už několik takových případů také zaznamenala. „Monitorovací auto samozřejmě takto upravené, tedy skryté registrační značky nepřečte. Na tyto případy, pokud jsou zjištěny, upozorňujeme městskou policii,“ řekl výkonný ředitel Eltoda Marat Saber.

A městská policie už sama také několik neplatičů odhalila. „Strážníci se v rámci kontrolní činnosti setkali s asi desítkou případů, kdy si řidiči parkující v nově zřízených zónách placeného stání zakryli nebo odstranili registrační značku. Tyto případy byly následně postoupeny příslušnému správnímu orgánu,“ řekl mluvčí strážníků Jan Čihák s tím, že za tento přestupek lze udělit pokutu až 50 tisíc korun.

Na triky, jak řidiči zakrývají značky, se podívejte v pořadu Selfie z Prahy. Dozvíte se také, jaký je osud kritizované zastávky na magistrále:

Video
Video se připravuje ...

Jak vypadá orloj zevnitř! A další problém zastávky na magistrále: Proč ji nesmí zprovoznit? Matěj Smlsal, David Vaníček

Všechny díly pořadu Selfie z Prahy najdete ZDE!