Za novinkou stojí pražský magistrát, dopravní podnik a ROPID, který v hlavním městě organizuje dopravu. „Nalezení spojení a získání dalších informací je nyní rychlé a pohodlně dostupné,“ uvedl mluvčí dopravního podniku Jiří Štábl.

Prostřednictvím aplikace můžete najít jednotlivé spoje z konkrétních zastávek. Další možností je kliknout na ikonku označenou na zastávce, která zobrazí všechny zastávky v nejbližším okolí, včetně čísel linek, které z nich jedou. Po rozkliknutí dané zastávky se všechny spoje objeví i s aktuálními časy a směry odjezdu.

Aplikace má v nabídce také několik okruhů informací. Jde například o aktuality z pražské MHD nebo hlášení mimořádných událostí, jako jsou přerušení provozu nebo nehody.

Také nabízí informace o tarifech MHD a dopravní schémata jednotlivých linek metra, autobusů i tramvají. Aplikace obsahuje rovněž informace o obsazenosti jednotlivých parkovišť P+R nebo stav bezbariérových zařízení.

Proč je špatné připojení k internetu i ve stanicích metra? Dozvíte se ve zpravodajské show Selfie z Prahy:

Video
Video se připravuje ...

Pirátské zahradničení v Praze! Kde se ztrácí signál v metru? A jak to bolí mečem do hlavy? Matěj Smlsal, Matěj Šrám, David Vaníček