Nové výtahy ve stanicích metra, jejichž cena se pohybuje vždy kolem 100 milionů, jsou snad prokleté.

Na Bořislavce se loni porouchal jen pár týdnů po otevření této stanice metra A. Jakmile foukal silnější vítr, bezpečnostní spínač dveří si s ním nedokázal poradit.

„Závada spočívající ve špatném zavírání dveří výtahů byla odstraněna přidáním pomocné pružiny mechanizmu dveří,“ uvedl mluvčí dopravního podniku Jiří Štábl.

Letos zprovozněný výtah na Můstku měl také problém s dveřmi. Stávalo se, že cestující přijeli do stanice, chvíli postáli a aniž by se otevřely dveře, tak zase odjeli.

„Na Můstku byla závada, která spočívala v neotevření dveří při dojezdu výtahu do stanice, odstraněna úpravou ovládacího software výtahu. V současné době se porucha již neprojevuje,“ sdělil Štábl.

A aktuálně řeší dopravní podnik problém s výtahy na Andělu. „Důvodem pro dočasné zastavení byly opakované průsaky v šachtě výtahu a přestupní chodbě,“ sdělil mluvčí s tím, že zatím netuší, kudy se tam voda dostává. Nyní se snaží na záhadu přijít.

Jak výtahy nefungují, uvidíte v pořadu Selfie z Prahy. Dále se dozvíte, kde v Praze najdete nejvíc pokémonů nebo co vadí památkářům na plánované stavbě ruského kola:

Video
Video se připravuje ...

Mapy míst, kde najdete nejvíc Pokémonů! A jak Pat a Mat opravují chodníky v Praze Matěj Smlsal, Matěj Šrám, David Vaníček