Budoucí ředitel Bauer kromě působení v České školní inspekci má zkušenosti i s řízením odborné školy. Jednu takovou vedl 10 let.

„Vzhledem k rozsáhlým zkušenostem jak z oblasti řízení školy, tak z oblasti kontroly se po právu jeví jako vhodný kandidát pro vedení této školy, která nyní potřebuje systematické a promyšlené řízení,“ uvedla radní pro školství Irena Ropková (ČSSD).

Podle ní musí Bauer odstranit veškeré nedostatky ve škole. Do funkce nastoupí 1. července.

Bývalého inspektora vybrali radní na základě jednomyslného doporučení konkursní komise. Rozhodovali se mezi 10 uchazeči.

„Pan Bauer představil ucelenou koncepci rozvoje školy. Školu považuje za kvalitní, disponující dobrými výsledky a úrovní odborného vzdělávání a chce na tyto silné stránky jako ředitel navázat,“ dodala Ropková.

Dva žáky vyloučili, jednoho podmínečně

Škola má špatnou pověst poté, co se na veřejnost dostala videa, jak tři žáci brutálně šikanují učitelku Ludmilu. Křičeli na ni, zamezovali jí odejít ze třídy, provokativně ji objímali.

Nebyl to ale jediný případ šikany na této škole. Existují i další videa, ve kterých žáci hází na učitele papírky nebo si z něj nepokrytě dělají legraci.

Dva žáky ze školy vyloučili. Dalšího jen podmínečně, na vysvědčení ale dostane trojku z chování. Jeden z vyhozených studentů se teď brání právní cestou. Všechny zároveň vyšetřuje policie.

Podívejte se, jak žáci učitelku šikanovali:

Video
Video se připravuje ...

Žáci utýrali učitelku: Vedení školy tutlá šikanu a zastrašuje studenty! Blesk TV