Rekonstrukce vodovodní a kanalizační sítě v Belgické ulici je rozdělena do tří etap. V průběhu prací v jednotlivých částech Belgické ulice autem řidiči neprojedou. Chodců se stavební práce „nedotknou“, místní obyvatelé se do svých domů dostanou přes lávku. 

Před zahájením 1. etapy stavby byli kontaktováni správci všech domů, ve kterých jsou vjezdy do vnitrobloků. Rezidentům, kteří parkují ve vnitroblocích, budou vydány dočasné parkovací karty do modrých zón. Pokud se někdo mezi Rumunskou a Bruselskou bude chtít v době stavebních prací stěhovat, nezbude mu nic jiného, než vše odnést ručně do míst, kde bude stěhovací vůz schopen zaparkovat tak, aby nebránil provozu.

První etapa začala

První etapa stavebních prací v Belgické ulici začíná v pondělí 11. dubna mezi ulicemi Rumunská a Bruselská. Ukončení první etapy je plánováno na 30. června. Od 1. července Technická správa komunikací hlavního města Prahy začne s rekonstrukcí vozovky.

Druhá etapa proběhne mezi Záhřebskou a Bruselskou

Druhá etapa obnovy vodovodní a kanalizační sítě v Belgické ulici proběhne od 1. listopadu do 16. prosince v úseku mezi ulicemi Bruselská a Záhřebská.

Rekonstrukce skončí v roce 2017

Stavební práce v Belgické ulici skončí na jaře příštího roku, kdy proběhne poslední, třetí etapa oprav v úseku Záhřebská až Jana Masaryka. Práce zde budou probíhat od 1. března do 30. dubna 2017.