U vchodu si nejprve koupíte lodní lístek. Na něm je uvedené jméno skutečného pasažéra a vy se v průběhu výstavy navíc dozvíte, zda jste utonuli, nebo přežili.

Součástí expozice je nádobí, podstavec sochy andílka z legendárního schodiště, umyvadlo, voňavky či kávovar.

Můžete si ale sáhnout i na studený ledovec, který má přesně tvar toho, do něhož legendární loď v roce 1912 narazila.

A během výstavy se dozvíte také řadu informací. „Zachoval se například jeden krásný příběh o dětech slovensko-francouzského původu. Dva malí kloučci, dva a čtyři roky staří, přežili zkázu. Bohužel jejich tatínek, Slovák pan Navrátil, zemřel. A když je loď dovezla do New Yorku, tak nikdo nevěděl, čí děti to jsou, protože nemluvili anglicky. Jejich fotografie obletěla celý svět a asi 350 rodin se nabídlo, že je bude adoptovat,“ popsala kurátorka výstavy Květa Havelková.

Jak to, že měl Titanic čtyři komíny a ne klasicky tři? Čím se prořekli Češi, kteří tvrdili, že na lodi cestovali? Dozvíte se v pořadu Selfie z Prahy:

Video
Video se připravuje ...

Ohromné krátery zhyzdily Prahu! A na výstavě Titanicu se dozvíte, zda zemřete. Matěj Smlsal, Matěj Šrám, David Vaníček

Pokud vás výstava zaujala, pak se můžete těšit, že již v brzké době bude vody oceánů brázdit věrná replika legendárního Titaniku. Parník, který byl stylově pojmenován Titanic II, bude téměř do puntíku věrný svému předchůdci. Více se dozvíte zde:

Fotogalerie
10 fotografií