Babiš před večerní schůzkou s Krnáčovou připustil, že s její prací existuje mezi zastupiteli nespokojenost. „Nyní je to v širším rozsahu. Ale to není problém. Hlavní problém Prahy je působení pana Stropnického. Toto je problém našeho hnutí, který si vyřešíme,“ řekl.

Že se za primátorku na schůzce postaví, bylo jasné už z rozhovoru pro rádio Impuls. „Paní Krnáčová má moji důvěru. Samozřejmě ona je nová v politice. Politika je hlavně o komunikaci, ne až tak o práci – bohužel je to tak. Proto jsem na úterý večer svolal předsednictvo hnutí, abychom se potkali se všemi zastupiteli, s pražskou organizací a s paní primátorkou, protože my nemáme ty informace. Každý máme strašně moc povinností a nemůžeme řešit všechno. Ale je důležité, abychom si tu pozici v rámci Prahy vyjasnili,“ vysvětlil.

O neshodách uvnitř pražského ANO, které vloni v metropoli vyhrálo volby, se neoficiálně mluví už několik týdnů. Spekuluje se hlavně o možné výměně primátorky, která údajně ztratila podporu u vedení strany. V médiích se objevily informace o tom, že by ji mohla nahradit náměstkyně Eva Kislingerová. Nikdo to ale zatím nechtěl potvrdit.