Zkouška začne v neděli v 01:15 a skončí zhruba v 08:00. První soupravy metra se znovu rozjedou nejpozději v 08:30. "Během zkoušky si v praxi ověříme nastavené procesy pro případ úplného výpadku elektřiny, zejména pak rychlost připojení záložního zdroje a skutečné odběry pro vybraný okruh stanic metra," vysvětlil ředitel podniku Jaroslav Ďuriš.

Náhradní autobusy budou vozit cestující v obou směrech po trase Nádraží Holešovice, Vltavská, Florenc, Hlavní nádraží, Muzeum, I. P. Pavlova, Vyšehrad, Pražského povstání, Pankrác, Budějovická a Kačerov.

V průběhu cvičení uzavře podnik podchody u stanic metra Vltavská, I. P. Pavlova, Pražského povstání a Pankrác. U přestupních stanic Florenc a Muzeum zůstanou podchody otevřeny. "Cestující by zde měli dbát zvýšené opatrnosti, nelze totiž vyloučit pokles intenzity osvětlení," upozornil mluvčí.

Nedělní komplexní zkoušky navazují na předchozí dílčí zkoušky, které začaly před dvěma roky přípravou na cvičení Blackout a pokračovaly vloni v létě dvěma dílčími zkouškami na lince B.

Srovnatelná výluka metra se naposledy odehrála vloni na jaře a na podzim roku 2012 ve stanicích Náměstí Míru a Dejvická a na podzim loňského roku ve stanici Pražského povstání. Tehdy podnik metro zavřel kvůli výměně výhybek.