Prázdninový provoz MHD v Praze je už sám o sobě dost strašný, natož když k němu přijdou i výluky a omezení. Místo metra a tramvají budou jezdit malé autobusy a v nich namačkaní cestující na cestě do práce. A letos se vážně máme na co těšit.

Významnou výlukou je zcela jistě omezení provozu tramvají mezi Dejvickou a Nádražím Veleslavín. Tramvaje tu nebudou jezdit už od 20. června a na trať se vrátí až 8. srpna! Na trase se bude provádět rozsáhlá rekonstrukce tramvajové trati. Tu ale s velkou slávou opravili už v roce 2013...

Problémy přinese i přerušení provozu tramvají mezi Barrandovem a Smíchovským nádražím – zde tramvaje nebudou jezdit celé prázdniny. Trať u Zlíchova je totiž v havarijním stavu, což místní cestující určitě potvrdí. Opravit by ale bylo třeba i silnici kolem. Rekonstruovat se při té příležitosti bude i na Barrandově a přímo na Smíchovském nádraží.

Naopak obnovena bude doprava mezi I. P. Pavlova a Zvonařkou. Dál na Otakarovu ale nedojedete, tam opravy pokračují.

Nejhorší výluku očekávejte mezi 4. a 16. červencem na trase metra C! Mezi Háji a Kačerovem se bude také rekonstruovat. Na všech zmíněných trasách bude jezdit náhradní autobusová doprava, informace budou dostupné v příslušných zastávkách. 

Jedinou dobrou zprávou je, že od prvního července zlevní roční jízdné po Praze o 1 100,-, nyní kupon budeme moci koupit za 3 650,-. Výhodnější bude i cestování s pejsky, za které teď nebudete muset platit.