Jakmile na pražském Břevnově zaskřípaly plechy, na místě se hned začali scházet zvědavci. A bylo na co koukat. Mohlo by se zdát, že auto sjelo ze srázu z horního parkoviště, ovšem ta nejméně pravděpodobná a fyzické zákony popírající varianta je správná.

Senior sedl do svého renaultu, nastartoval, a když se chystal vyjet, sjela mu noha z pedálu. Vytočená kola a zařazená zpátečka se postarala o parking na střeše jiného auta! Seniorovi se sice nic nestalo, majitelé tří nabouraných aut jsou ale naštvaní. „To auto je sice staré, ale v perfektním stavu. Pojišťovna mi teď chce dát jen 20 tisíc a auto odepsat,“ říká Blesku Roman Houdek, majitel červeného opelu.

A rozzlobení jsou i tamní obyvatelé. „Nechápu, jak v takovém věku může řídit. Kdyby měl kola na druhou stranu nebo tam měl jedničku, mohl vjet na chodník a někoho zabít!“ zuří tatínek holčičky, která chodí do nedaleké školky. Jenže řidič senior je zřejmě pěkný čipera. Podle informací Blesku má za dva týdny odlétat na dva měsíce do Číny. Na letiště ale už bude muset asi taxíkem.

Video
Video se připravuje ...

Senior zaparkoval na střeše jiného auta. Tomáš Polák, Petr Soukup

»Parkoval« jako Paroubková

Zkušeně pilotovala podobným způsobem i exmanželka někdejšího premiéra Jiřího Paroubka Zuzana Paroubková zhruba před čtyřmi roky. Na čerpací stanici přejela stojan s vysavačem a nacouvala na střechu vedle zaparkovaného auta.