K útoku došlo 19. srpna deset minut po devatenácté hodině na autobusové zastávce Plaňanská na Počernické ulici v Praze. Rasistický agresor zasadil mladému chlapci dvě rány do obličeje, spadl na zem, kde se udeřil o beton a upadl do bezvědomí.

Agresor potom v doprovodu kamaráda odešel nerušeně k Malešickému parku. Z jejich konverzace podle policie vyplynulo, že útočník bydlí někde poblíž. Na místě incidentu zůstala přítelkyně napadaného mladíka a ještě jeden svědek, kteří poskytli zraněnému první pomoc a zavolali záchrannou službu.

Ambulance mladíka odvezla do nemocnice, kde je od té doby v umělém spánku. Policie vyhlásila po agresorovi pátrání a prosí veřejnost a svědky o jakékoliv informace, které mohou vést k jeho dopadení.

Popis: Mladík, který zaútočil na poškozeného, byl ve věku okolo 17 až 19 let, 170 až 175centimetrů vysoké sportovní postavy, měl krátké černé vlasy a oblečený byl do modrého trička a černých kraťasů. Přes rameno nesl černou tašku značky Adidas. Vypadal jako sportovec, jelikož při útoku zaujal bojový postoj. Kriminalisté se také domnívají, že by mohl dělat některý z bojových sportů a mohl jet z tréninku nebo na něj.

Druhý z mladíků byl ve věku okolo 17 až 19 let, 170 až 175cm vysoké postavy a měl krátké hnědé vlasy vepředu česané do špičky. Oblečený byl do šedé mikiny a také měl přes rameno sportovní tašku.

Video
Video se připravuje ...

Rasově motivovaný útok Policie ČR