Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Dýňobraní, botanická i zoo! Kam v Praze vyrazit na Halloween a Dušičky?

/
  • Botanická zahrada hl. m. Prahy zve na 16. ročník výstavy dýní, která proběhne 13. - 31. 10. 2023
    18. října 2023 ● 08:13

    Při oslavách Halloweenu mohou Pražané na konci října navštívit mimo jiné Botanickou zahradu v Troji, oslavy v Praze 6 nebo podzimní dýňobraní v pražské Grébovce v Praze 2. Tematický program připravila také zoologická zahrada. Praha 8 pak připomene Památku zesnulých večerem v Libeňském zámku, Velkém (Löwitově) mlýně a Zámeckém pivovaru v Libni. Po celé metropoli bude také prodloužena otevírací doba hřbitovů. Vyplývá to z vyjádření mluvčích pražských radnic a informací na webových stránkách.

  • 1.

    Dýňobraní v Grébovce

    Pražané budou moci v pondělí 30. října navštívit například akci s názvem Podzimní dýňobraní v pražských Havlíčkových sadech, známých jako Grébovka, v Praze 2. Připraveno je dlabání dýní, občerstvení či doprovodný program jako malování na obličej a soutěž o nejhezčí dýni. Akce se koná od 11:00 do 18:00.

    Grébovka.
    Autor: Eva Fornálová

  • 2.

    Halloween v oboře Hvězda

    Radnice Prahy 6 pořádá halloweenské oslavy v sobotu 21. října v oboře Hvězda. Pro děti bude od 13:00 do 17:30 připravena dobrodružná stezka a tematické workshopy a v 17:55 mohou návštěvníci vidět ohňovou show. Od 18:00 do 19:30 si pak zájemci budou moci projít strašidelnou stezku lesem obory. Vstup na akce je zdarma.

    Vyrobte si doma s dětmi vlastní halloweenské strašidlo! Je to snadné a bude se jim to líbit.
    Autor: shutterstock.com

  • 3.

    Dlabání dýní v botanické zahradě

    Pražská botanická zahrada připravila o víkendu 28. a 29. října dlabání dýní. Návštěvníci si mohou vyrobit dýňové lucerny pro nadcházející halloweenský průvod botanickou zahradou, který se uskuteční v úterý 31. října. Výstavu doprovodí interaktivní prvky a hry. Tematický program připravila i zoologická zahrada, která nabídne dýňové hody u vybraných druhů zvířat, a to od čtvrtka 26. října do neděle 29. října.

    Botanická zahrada hl. m. Prahy zve na 16. ročník výstavy dýní, která proběhne 13. - 31. 10. 2023
    Autor: Botanická zahrada hl. m. Prahy

    Video
    Video se připravuje ...

    Tajuplný dýňový podzim v Botanické zahradě v Troji. Blesk.cz - David Malík

  • 4.

    Dušičkový večer v Praze 8

    Praha 8 pak v sobotu 4. listopadu od 17:00 do 21:00 tradičně pořádá dušičkový večer v zámku a podzámčí. V Libeňském zámku, Velkém (Löwitově) mlýně a v Zámeckém pivovaru se návštěvníci mohou zúčastnit prohlídky, připraven je také doprovodný program pro děti, a to tvořivé dílny. Vstup je zdarma.

    Rokokový Libeňský zámek.
    Autor: MČ Praha 8

  • 5.

    Pražské hřbitovy

    Městská příspěvková organizace Hřbitovy a pohřební služby hlavního města Prahy, která se stará o více než tři desítky ze 70 hřbitovů ve městě, pak prodlouží právě kvůli Dušičkám od pátku 27. října do čtvrtka 2. listopadu otevírací dobu hřbitovů, a sice od 08:00 do 19:00.

    Dušičky na Malvazinkách.
    Autor: Veronika Foltová

  • 6.

    Tradice svátků

    Oslavy Halloweenu, které připadají na 31. října, vznikly v Irsku, odkud se rozšířily do Spojených států amerických a následně do dalších zemí. Lidé si ten den připomínají své zesnulé předky. Druhý listopadový den se pak tradičně připomíná Památka zesnulých, v Česku lidově Dušičky.

    Video
    Video se připravuje ...

    Vše, co je potřeba vědět o Dušičkách Videohub

    Fotogalerie
    37 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
VYHLEDAT VÝSLEDKY Načítám
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy