Světelná show se každý den promítá na konstrukci, která je postavená přímo u Rudolfina, dějiště hlavních akcí Mezinárodního hudebního festivalu Dvořákova Praha. Ten odstartoval 7. září violoncellovým koncertem h moll Antonína Dvořáka v podání Anastasie Kobekinové.

Video
Video se připravuje ...

Audiovizuální dílo Refika Anadola Dvořák Dreams Dvořákova Praha

Audiovizuální představení, které připravila iniciativa Allwyna a 0xCollection, pochází z dílny Refika Anadola. „K vytvoření díla o rozměrech 10x10 metrů využil Refik Anadol své specifické algoritmy aplikované na originální data. Čerpal z hudby i z informací z Dvořákova života z českých i zahraničních zdrojů,“ uvedli organizátoři s tím, že se jedná celkem o 1,5 milionu obrazových dat a několik desítek hodin hudby. Po skončení výstavy v Praze se Dvořákovy sny i další díla z kolekce iniciativy.

Dvořákova Praha

Letošní ročník festivalu, který potrvá do 25. září, je holdem nejen skladateli Dvořákovi, ale i Johannesu Brahmsovi, od jehož narození letos v květnu uplyne 190 let. Nejpevněji se díla obou komponistů propojí 13. září na koncertu Vídeňských filharmoniků, kde zazní nejprve Brahmsův Druhý klavírní koncert se sólistou Igorem Levitem a poté Dvořákova Osmá symfonie.

Fotogalerie
3 fotografie