Ještě před pár lety se tu povalovaly zbytky stavebního materiálu a odpadky. Dnes má bývalá nepoužívaná manipulační betonová plocha nové využití. Architekti z U/U studia přeměnili bývalý brownfield v našlapaný volnočasový areál Triangl Park. Nachází se nedaleko řeky Rokytky a parku Zahrádky uprostřed nově vznikající čtvrti Vysočan na ploše o rozloze 4 250 metrů čtverečních. Investorem je Metrostav Development, areál provozuje Dejsiprostor, který v místě pořádá i zajímavé akce. 

Vyžití pro všechny 

Sloužit bude jak obyvatelům z místních domů a bytovek, tak komukoliv, kdo se bude chtít sklouznout na kolečkových bruslích nebo skateboardu, případně si vychutnat drink s knížkou na lavičce. Areál se dělí na aktivní a relaxační zóny. Striktně vymezené užívání jednotlivých částí tu ale návštěvník nenajde.

Areál je navržen tak, aby se v něm zabydlel každý, proto vybízí návštěvníky ke kreativitě. „Celý tento prostor má vytvořit místo pro potkávání se v příjemném venkovním prostředí s bohatým vyžitím,“ stojí na stránkách uustudio.cz.

Skateboardové „tríčky“, ale i kniha s drinkem

V areálu se nachází hladká betonová plocha s bránami, které slouží nejen jako překážka pro skateboard, ale i ohraničení hřiště a držák na koš pro basketbal nebo brána pro fotbal. „Jsou navrženy a vyrobeny na míru projektu,“ sděluje Blesku Martin Hrouda z U/U studia, které celý areál navrhovalo. Dále se v areálu nachází minirampa a pumptrack pro kolečkové sporty, gastro stánek i zelené kopečky s workout hřištěm. Celý areál propojuje rozmístěný mobiliář, který je tvořen recyklací masivních dřevěných trámů ze starého mlýna.

V areálu Triangl Park probíhají také pravidelné sportovní akce, do jejichž pořádání jsou zapojeni místní z přilehlých rezidencí. „V úterý si u nás můžete potrénovat fyzičku v rámci kruhového tréninku s Kubou Petrákem, každý čtvrtek se tančí open-air zumba s instruktorkou Verčou Finferovou. Od září spustíme pro školáky nižšího stupně základní školy workshopy na skatu s Kubou Pávem, lektorem Skate Academy," uvádí Michaela Bugrisová z Dejsiprostor.

Do budoucna by také provozovatel rád nabízel více sportovních kroužků pro děti zaměřené na sport. „Každý měsíc pořádáme tematické akce s živým hudebním doprovodem a opékáme špekáčky. Konaly se u nás například čarodějnice, během mistrovství světa v hokeji jsme promítali přímé přenosy na velkoplošné led obrazovce, na letošní podzim plánujeme moštovačku, drakiádu a další předvánoční akce," láká návštěvníky Michaela Burgisová. 

„Konečně i Hloubětín!" 

„V naší zemi znatelně chybí veřejně přístupné volnočasové areály. Máme spousty dětských hřišt, privátních oplocených sportovišť, ale málo veřejného prostoru kde můžete bezplatně trávit aktivně svůj čas a scházet se. To je přesně to, co obyvatelům v Hloubětíně kolem Rokytky chybělo,“ myslí si Martin Hrouda. Nedaleko areálu vede cyklostezka A26, která spojuje východní část Prahy s centrem města, v okolí zase rostou nové obytné domy, prostor pro takový areál je to přímo ideální. 

Fotogalerie
23 fotografií