Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pálení čarodějnic v Praze: Kam vyrazit s dětmi a kam jít „pařit"?

/
  • Mapa pěti akcí v rámci pálení čarodějnic 2023
    27. dubna 2023 ● 05:25

    Oblíbený lidový zvyk pálení čarodějnic připadá na noc z 30. dubna na 1. května. Oslava plodnosti, začínajícího jara a očistný rituál ohněm se letos nevyhne ani Praze. Na Hostivařské přehradě bude od 14:00 pro děti připraven animační program se soutěžemi. Fireshow odstartuje v 19:30. Dalším oblíbeným místem s rekordní návštěvností bude Ladronka, bohatým programem i živou hudbou ožije také Smíchovská náplavka, Petřín nebo Malá Strana. Vyberte si s Bleskem jednu z pěti velkých nedělních akcí v Praze. 

    Mapu můžete přibližovat a posouvat.

  • 1.

    Hostivařská přehrada

    Takto vypadala akce Čarodějnice na Hostivařské přehradě v minulosti
    Autor: Hostivařská přehrada

    Čarodějnický rej zavítá už tradičně na hostivařskou pláž u Hostivařské nádrže. Areál bude přístupný v neděli 30. dubna od 14:00. Začátek programu potěší zejména děti jak vystoupením na pódiu, tak soutěžemi na stanovištích. „Za zlatý hřeb programu pro nejmenší považuji celoareálovou soutěž o ceny a program na pódiu,“ sděluje Blesku Petra Laňková, koordinátorka provozu. O stánky s občerstvením a rozmanitým sortimentem nebude nouze.

    Dospělí se mimo jiné mohou nejvíce těšit na opékání buřtů od 16:30 a hudební produkci začínající v 17:00. Představí se The Closing se svým soul a funkem nebo Blues Baron’s s bluesrockovými tóny. Vyvrcholení celé akce je naplánováno na 19:30, kdy se zapálí velký oheň. Jako poslední zahraje poprocková kapela Hodiny. Na závěr budou návštěvníci žasnout nad fireshow a po desáté si dospělí mohou „vyhodit z kopýtka“ na afterparty v baru u brány.

    Kde: K Jezeru 1, Praha 15-Háje.
    Kdy: 30. dubna 2023 od 14:00 do noci.
    Vstupné: dospělí 180 korun, děti zdarma.

    Doporučení:

    14:00 – 20:00 rodiny s malými dětmi.
    20:45 – 22:15 rodiny s většími dětmi; dospělí.
    22:15 dospělí.

  • 2.

    Park Ladronka

    Takto vypadala akce Čarodějnice na Ladronce v minulosti
    Autor: Praha 6

    Čarodějnice na Ladronce jsou výjimečnou událostí oslav Svatojakubské noci. Každoročně se 30. dubna slétnou do oblíbeného pražského parku tisíce malých i velkých čarodějnic a dalších magických bytostí. Program začíná od 12:00. Přesný harmonogram teprve Praha 6 zveřejní, ale jisté je, že na dětské návštěvníky čeká bohatý program včetně Lego show, sportovních aktivit, čarodějnickou stezkou a vystoupením divadla Nosálci.

    Pro návštěvníky bude též připraveno opékání špekáčků a mnoho gastronomických zařízení. Zlatým hřebem večera pak bude zapálení hranice se sochou čarodějnice. Navíc v rámci programu vystoupí hudební „esa“ jako Pavel Calta, Pam Rabbit nebo nováčci Ben a Mateo. Jedním z hlavních bodů letošní akce bude tradiční Soutěž o nejlepší a nejstrašidelnější masku.

    Kde: park Ladronka, Tomanova, Praha 6.
    Kdy: 30. dubna 2023 od 12:00 do 21:00.
    Vstupné: Zdarma.

  • 3.

    Smíchovská náplavka

    Smíchovská náplavka
    Autor: Eva Fornálová

    Na Smíchovské náplavce začne akce také 30. dubna od 11:00. Na své si v rámci street food festivalu přijdou zejména mlsouni, ochuzeny však nebudou ani děti. Náplavku zaplní spousta stánků s jídlem a pitím jako například Tasty Fries specializující se na všechny druhy hranolek, Corndog se svými v těstě obalovanými párky či sýry na špejli nebo Kono Pizza prodávající slané i sladké pizza kornouty.

    Video
    Video se připravuje ...

    Praha zažila také čarodějnické procesy, říká historik Kreuz Jiří Marek

    Pro nejmenší návštěvníky je přichystán doprovodný program. Na děti čekají workshopy, historický dřevěný kolotoč, střelnice, malování na obličej, tvoření pískem, pletení copánků, chůdaři, obří bubliny nebo žonglování. Večer je na programu živá hudba nebo opékání špekáčků. Ve 21:00 začne hřeb večera a tou bude ohnivá show.

    Kde: Smíchovská náplavka – Hořejší nábřeží.
    Kdy: 30. dubna 2023 od 11:00 do 21:00.
    Vstupné: zdarma.
    Doporučení: rodiny s dětmi; dospělí; mlsouni.

  • 4.

    Malá Strana

    Informační plakát
    Autor: Spolek občanů a přátel Malé Strany a Hradčan

    Program v parku Kampa začíná od 15:00. Tomáš Oliva ze Spolku občanů a přátel Malé Strany a Hradčan očekává účast okolo tisíce návštěvníků. Děti se mohou těšit na skákací hrad, tradiční dřevěný kolotoč, mlátičku pro malé siláky, rytířskou cestu a karikatury. Pokud někdo dorazí bez kostýmu, nemusí být smutný, protože se může nechat nalíčit v parku Kampa.

    Poté kolem 18:00 vyrazí čarodějnický průvod z Malostranského náměstí. Půjde se po trase: Mostecká - Karlův most - Kampa - park Kampa. „Pro dospělé je vrcholem chycení a upálení čarodějnice  a tanec kolem hranice,“ uvádí Tomáš Oliva. Pálení čarodějnic v parku Kampa proběhne u připravené hranice kolem 19.00. K tomu živě vystoupí kapely Lovesong Orchestra nebo Krless.

    Kde: Park Kampa.
    Kdy: 30. dubna 2023 od 15:00 do večera.
    Vstupné: zdarma.

  • 5.

    Petřín

    Venkovní posezení restaurace Nebozízek
    Autor: Restaurace Nebozízek

    Kouzelný den na Nebozízku a čarodějnický den plný zábavy nabídne bohatý program pro celou rodinu. Děti se mohou těšit na skákací hrad, skluzavku, kouzelnickou kuchyni, zábavné hry, soutěže, nafukovací balónky, kouzelnické pomůcky, malování na obličej, čarodějnické tetování, soutěž o nejhezčí masku i opékání špekáčků. Celým odpolednem návštěvníky provede „opravdová” čarodějnice!

    Bude připraven venkovní gril, bar i stánky, ve kterých si mohou návštěvníci nakoupit čarodějnické pomůcky a občerstvení. Karikaturista zájemcům nakreslí portrét a o večerní zábavu pro dospělé se postará několik DJs. Přijdou si na své i ti, kteří mají rádi tajemno, kouzla a magii, vykládání karet, meditaci a tajemné rituály. Stačí zavolat a objednat se na telefonních číslech 602 312 582 a 724 818 181.

    Kde: Restaurace Nebozízek, Petřín, Praha 1.
    Kdy: 30. dubna 2023 od 14:00.
    Vstupné: zdarma.

    Fotogalerie
    22 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
VYHLEDAT VÝSLEDKY Načítám
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy