Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Den dětí se blíží. První akce odstartují už tento víkend. Kam se zajít pobavit?

/
  • Areál Žlutých lázní láká k odpočinku
    26. května 2022 ● 06:15

    Den dětí je sice až za týden ve středu 1. června, ale právě proto, že jde o všední den naplánovaly některé organizace a městské části program už na tento víkend a zajímavé akce budou pokračovat po celý následující týden. Kam s dětmi zajít a užít si zábavu? 

  • 1.

    Žluté lázně

    Areál Žlutých lázní láká k odpočinku
    Autor: Žluté lázně

    V úterý 31. května od deseti hodin dopoledne se v areálu Žlutých lázní oslaví Den dětí. Nejmenší návštěvníky čeká bohatý program plný sportu, soutěží, zábavy a tvořivé činnosti. Chybět nebudou pohádky ani edukativní projekt Bezpečně u vody, který vysvětlí, jak se správně u řeky chovat. Navíc v rámci Kroužkované podívané předvedou v areálu na tři stovky dětí dovednosti s různým tanečním a hudebním vystoupením.

     

    Den zpestří také edukativní projekt policie a vodních záchranářů s názvem Bezpečně u vody, kde se návštěvníci mohou seznámit se zásadami bezpečného chování u vody i ve vodě. 

  • 2.

    Grébovka

    Grébovka
    Autor: Eva Fornálová

    Nezisková organizace Protěž připravila na neděli 29. května Den dětí v Grébovce. Děti si zaskotačí ve skákacím hradu, užijí si kreativní výtvarné dílničky, chybět nebudou ani sportovní aktivity nebo oblíbené malování na obličej. Dospělé zabaví maxi „člověče nezlob se”, petanque nebo kuželník a mnoho dalšího. Děti také budou moct soutěžit ve zpívání o sladké odměny. Každou hodinu proběhne cvičení pro děti i dospělé. Akce začíná ve 13 hodin.

  • 3.

    Vypich

    Den dětí na Vypichu bude velkolepý
    Autor: Nekonečná Vypich

    Velká akce se bude konat v sobotu 28. května na Vypichu. Akce se účastní Domy dětí a mládeže z celé Prahy a každý z nich má pro děti nachystaný zajímavý program. „Těšit se můžete na ukázky volnočasových aktivit, výtvarné a tvořivé dílny, sportovní a freestylovou zónu, běh s olympionikem Jiřím Mužíkem, divadelní představení, prezentaci IZS, letní kino a mnoho dalšího,“ lákají organizátoři. Nebude chybět ani muzika v podání Janka Ledeckého nebo představení nového cirkusu.

  • 4.

    Festival ABC

    Festival ABC v roce 2018
    Autor: Časopis ABC

    Po celý víkend 28. a 29. května bude v Zemědělském muzeu na Letné probíhat ABC festival pro děti. „Vyzkoušíte si RC hračky, virtuální realitu i vědecké experimenty, naučíte se tisknout na 3D tiskárně, kreslit komiksy nebo si zkusíte, jak přežít v divoké přírodě. Stanete se archeologem, herním vývojářem, kouzelníkem, naučíte se střílet z luku nebo procestujete svět. Čekají na vás i sportovní disciplíny a vědomostní úkoly, díky kterým poznáte každý kout muzea,“ stojí v pozvánce.

    Vstupenky na festival lze koupi na místě za 200/150 korun nebo online v předstihu za 150/100 korun

  • 5.

    Kampa

    Park Kampa
    Autor: Blesk:David Malik

    V úterý 31. května bude na Kampě po celý den probíhat akce pro děti, kde nebude chybět sport, a to i třeba rugby, dále pak divadlo nebo muzikoterapie. Akce se zúčastní i strážníci z Prahy 1, kteří předvedou ukázky své práce.

  • 6.

    Den dětí ve Stanici přírodovědců

    Den dětí ve Stanici přírodovědců
    Autor: Stanice přírodovědců

    Smíchovská Stanice přírodovědců naplánovala oslavu Dne dětí na sobotu 28. května. Od desíti hodin dopoledne bude v areálu spousta zábavných stanovišť. Nebude chybět ani doprovodný program v podobě zahradnického dne, v rámci kterého si budou moct děti zasadit vlastní rostlinku, proběhne i poznávačka nebo kvíz. Doprovodný program začne ve 13 hodin.

  • 7.

    Dětský den v areálu Císařská louka

    Areál Císařské louky
    Autor: Facebook Areál Císařská Louka - Cinda

    Mestská část Praha 5 pořádá Dětský den v areálu Císařské louky v neděli 29. května.  Děti si mohou zdarma vyzkoušet pod dohledem zkušených instruktorů různé areálové aktivity - lanové centrum, vzduchovky, paddleboardy, vzduchové trampolíny a sportoviště. Součástí programu jsou prezentace sportovních klubů, ukázky složek IZS nebo opékání špekáčků. Na akci vystoupí Matěj Ruppert, Kamila Nývltová, taneční škola Bonifác, Marian Vojtko, kouzelník Jan Komberec, Patrik Stoupa a Band a další.

  • 8.

    Vyšehrad

    Cihelná brána na Vyšehradě.
    Autor: Národní kulturní památka Vyšehrad

    Po loňském úspěšném prvním ročníku se Den dětí vrací na Vyšehrad. 1. června dopoledne bude Komorní sál na Starém purkrabství hostit festival MiniKUK! se dvěma představeními pro batolata Výlet, odpoledne v sále vznikne nafukovací hvězdárium s filmovou pohádkou Polaris. Na akce uvnitř je kvůli omezené kapacitě nutné zakoupit vstupenku, program v parku před Starým purkrabstvím bude přístupný za dobrovolné vstupné. 

  • 9.

    Námořníci na Petynce

    Koupaliště Petynka se po rekonstrukci znovu otevřelo. Kromě nové bazénové vany jsou opravené sprchy i šatny
    Autor: Veronika Foltová

    Praha 6 zve děti 4. června na koupaliště Petynka, kde budou po celý den připraveny soutěže s námořnickou tematikou. Na dobrodružné stezce mohou děti plnit zábavné úkoly a získat drobné odměny. Zároveň budou probíhat ukázky činnosti jednotlivých složek záchranného integrovaného systému. V 16 hodin na podiu vystoupí s písničkovým pásmem pro děti Karol a Kvído. Po dobu trvání akce je na koupaliště Petynka vstup zdarma. 

  • 10.

    Den dětí v areálu Na Šancích

    Den dětí
    Autor: MČ Praha 3

    MČ Praha 15 ve spolupráci s moto klubem Blue Line Patriots Le pořádá letos Den dětí v areálu Na Šancích v sobotu 28. května. Návštěvníci se mohou těšit na ukázky výcviku psů velitelství Vojenské policie Olomouc a jejich přátel z řad psovodů, živou hudbu, disco 80' – 90', tombolu a dražbu věcí s motorkářskou tematikou.

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
VYHLEDAT VÝSLEDKY Načítám
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy