V tu dobu proběhne na náměstí Míru, tedy před budovou vinohradské radnice, vernisáž výstavy Dvojka pro každého, kde se kolemjdoucí na 12 venkovních panelech dozví všemožné zajímavosti o Praze 2. Jaká je minulost. Jak se jejím obyvatelům v Praze 2 žije. Co je čeká za projekty do příštích let. Akci zahájí přímo starostka Prahy 2 Alexandra Udženija (ODS).

Číslo 2 nese velkou symboliku. Znamená spolupráci, štěstí, lásku, klid, vytrvalost, růst a pozitivní energii. Praha 2 má dvojku v názvu, a proto bude rok 2022 oslavou místa, kde žijeme,“ uvádí k tomu vinohradská radnice. V jejích prostorách se následně v 16:00 uskuteční udílení titulů čestným občanům Prahy 2.

Čeho dalšího se zájemci ještě mohou dočkat? Na městskou část obecně celkem specifickým počinem je desetiminutový dokumentární film o Praze 2, který se natáčel v průběhu celého roku. „Promítat se bude na velkoplošnou obrazovku na náměstí Míru před kostelem sv. Ludmily,“ a to ve 20:00. Po jeho projekci je pak na 20:22 naplánováno velkolepé překvapení.

Video
Video se připravuje ...

Na náměstí Míru vykvetl šafrán bělokvětý. (2018) Eva Fornálová

Fotogalerie
6 fotografií