Dříve zanedbávané místo sloužící jako sklad nebo parkoviště, nyní prostor, kde si můžete na zahrádce ve stínu stromů užít jeden z nejkrásnějších výhledů na Pražský hrad, pivní či bezalkoholové osvěžení, ale i hudební podvečery. To je čapadlo, tedy dřívější místo pro zachytávání vorů z vltavských vln.

Nachází se pod Galerií Hollar na Smetanově nábřeží, jeho provozovatelem pro tuto sezónu je Michal Řepka, v hudebním světě známý jako DJ Mike Trafik (41). „Rádi bychom tu do pravidelného programu zařadili třeba pondělní jógu, sobotní farmáře, nedělní brunch, různé přednášky nebo workshopy,“ prozradil Blesku své plány.

Občerstvení, zábava, hudba, odpočinek ani trocha sportu nechybí v novém prostoru pod Smetanovým nábřežím, v Čapadle.
Autor: Blesk – Jan Vilímek

Unikátní prostor čapadla s řadou možností využití již zájem hostů otestoval. „Zatím to bylo provizorní období, nájemce zkoušel, co by tam mohlo být.” upřesnil kurátor pražských náplavek Petr Hozman s tím, že za uplynulé týdny se osvědčily především koncerty akustické hudby. Návštěvníky ale baví i nedaleká půjčovna lodiček nebo možnost water zorbingu, což je adrenalinová plavba po vodě v nafukovací kouli.

Oficiální otevíračka čapadla proběhne ve čtvrtek 29. července. „Na to, že je čapadlo otevřené jen něco málo přes čtrnáct dní, tak sem chodí opravdu dost lidí, hodně turisté,” doplnil k prozatímní návštěvnosti barman zdejší restaurace Robin (24). Za tím, že lidé ve velkém přicházejí, může být i nový bezbariérový přístup z Divadelní ulice. Pohodlně se sem tak dostanou i maminky s kočárky či hendikepovaní. Další to mají jen pár kroků z tramvajové zastávky Národní divadlo (linky 17, 18 a 2).

Občerstvení, zábava, hudba, odpočinek ani trocha sportu nechybí v novém prostoru pod Smetanovým nábřežím, v Čapadle. Výhled na Hradčany je odtud luxusní.
Autor: IG, Čapadlo

Čapadlo má otevřeno každý den, od pondělí do pátku mezi 9:00 a 22:00, o víkendu od 9:30 do 22:00. Na noc se prostor uzavírá a je pod dohledem strážných. Za pivo tu zaplatíte od 59 Kč, nealko od 49 Kč, za limonády a koktejly od 60 Kč, kávy všeho druhu pak od 45 Kč. Vychutnat si můžete třeba pizzu (175 Kč), utopence, zavináče, pečenáče nebo nakládaný hermelín (89 Kč). V horkých letních dnech se lze osvěžit domácí zmrzlinou (porce za 45 Kč). Konkrétní program Čapadla pak najdete třeba na Instagramu nebo Facebooku restaurace.

Fotogalerie
14 fotografií