Sedmimetrová loutka anděla v doprovodu artistů projde centrem Prahy 29. listopadu mezi 17:00 a 18:30. Pražané ji budou moci vidět na Staroměstském náměstí a jeho okolí. I následující dny budou moct lidé potkat divadlo v ulicích.

„Temným večerům a trudomyslnosti budeme čelit světlem a nadějí. Adventní čas v hlavním městě zpestříme několika speciálními performance a instalacemi, které se budou odehrávat na různých místech metropole,“ zve na první zimní festival pouličního divadla jeho producent Jakub Vedral.

Součástí festivalu budou ostrůvky živého umění, které se objeví na různých místech od 7. do 11. prosince. Na křižovatkách, zastávkách městské dopravy i náměstích přinesou radost kolemjdoucím hudebníci, divadelníci a artisté. Potkat budou moct například žonglérské duo Bratři v tricku na běžkách.

V Pražské tržnici vyroste od 10. do 13. prosince divadelní galerie. Návštěvníci si budou moct projít oživlou divadelní instalaci plnou osvětlených obřích loutek, akrobatických strojů, kyvadel a konstrukcí, které projely svět a reprezentovaly Českou republiku například na Expo v Šanghaji, Miláně nebo na zahájení formule 1 v Bahrajnu. Více informací s postupně doplněným programem najdou zájemci na www.zadvermi.cz.

Fotogalerie
8 fotografií