Bytosti z třísek ze dřeva, umělý strom s kruhovou korunou i vrstvené obrazy. Výstava, která nese titul Velvet Edition, těsně po výročí sametové revoluce představuje díla současníků z celého světa, kteří tvoří tématicky odlišná díla. Právě významnému výročí se věnují tři díla, na kterých vám spočine zrak ihned poté, co vejdete do bývalé strojírny Horák a Hlava.A jaký kousek je ten nejdražší? Je jím tvorba od Vladimíra Bachoríka - skleněná dvoubarevná skulptura, kterou nyní nabízí za 725 tisíc korun českých. 

PragArtworks Velvet Edition pop-up díla více než 50 současných umělců, včetně deseti nadějných talentů z Česka.
Autor: Eva Fornálová

„Jsme vděční za příležitost představit všechna tato díla v tak jedinečném prostoru, který před námi zatím ještě nikdo nevyužil. Naším cílem je přiblížit současné umění široké veřejnosti a předvést jej netradičními a inovativními způsoby,“ říká Louise Beer, zakladatelka galerie PragArtworks a organizátorka pop-up výstavy na Palmovce.

Výstava je součástí projektu PragArtworks, který si klade za cíl podporovat mladé nadané umělce. „Výstavu si může užít úplně každý – opravdu nemusíte být odborníci na to, abyste dokázali současné umění ocenit. Nicméně pokud jste náhodou sběratelé, budete nadšení! Vítaný je zkrátka úplně každý,“ říká Louise Beer.

Výstava s podtitulem „Velvet Edition“ bude pro veřejnost otevřena v revitalizované tovární hale původní strojírny Horák a Hlava nedaleko stanice metra Palmovka od 21. listopadu 2019, ve čtvrtek a v pátek od 11:00 do 17:00 a v pondělí a úterý. Vstupné je zdarma.

Fotogalerie
23 fotografií