V letošním ročníku vyměnil slavný český jezdec Filip Podmol motorku za mikrofon. Představil se v roli moderátora, protože bohužel ještě nebyl fit po vážném květnovém zranění. Ani pokračující problémy po letní zlomenině nohy ale nezabránili v účasti dalšímu přednímu domácímu závodníkovi Petru Pilátovi.

Jel se zlomenou nohou

Pilát si v polovině června zlomil při skákání na trampolíně nohu a ještě se nevyléčil. „V jednu dobu se to začalo zlepšovat, tak jsem asi týden začal jezdit. Závodil jsem v Německu, ale bolest se znovu ozvala a na vyšetření jsem se dozvěděl, že je noha opět zlomená,“ řekl Pilát na páteční tiskové konferenci. Léčbu mu navíc komplikoval zánět, který má v noze i nyní.

Po konzultaci s lékařem, kterého pozval i na show, se přesto rozhodl v Praze v sobotu skákat. „Byl jsme na rentgenu a kost je půl centimetru od sebe. Na operaci teď nemůžu, neboť bych prý mohl o nohu přijít. Doktor ale říkal, že horší to být nemůže, takže jsem se rozhodl, že budu skákat. Jsem srdcař a na Gladiátorech jsem chyběl jen dvakrát kvůli zranění. Snad mi diváci odpustí, že tentokráte nebudu skákat na 101 procent, ale jen na 99,“ uvedl Pilát. Na jeho výkonu nebylo znát téměř žádné omezení.

Takto vypadalo letošní finále: 

Světové hvězdy

Vedle Piláta se na FMX Gladiator Games představil trojnásobný mistr světa Remi Bizouard z Francie. Z celkového vítězství se ale nakonec radoval jeho krajan David Rinaldo, který předvel čistou jízdu. Ve finále se utkal s Filipem Podmolem, který zkazil hned první skok a poškodil si motorku. Mezi závodníky byli také Němec Luc Ackermann, Adam Jones z USA nebo Španěl Edgar Torronteras, který v roce 2000 závodil v Brně na první freestylové motokrosové show v Česku. Domácí barvy s Pilátem hájit Matěj Česák nebo František Máca.

Fotogalerie
5 fotografií