Lavigneová vyjela letos na koncertní turné po pěti letech a absolvovala už patnáct koncertů po Severní Americe. „Na mém turné Head Above Water po Severní Americe jsme prožili ty nejkrásnější chvíle! (...) Opravdu se mi moc stýskalo po tom být na pódiu a zpívat s vámi, byla jsem opravdu moc šťastná! S o to větším nadšením mohu oznámit, že příští rok bude Head Above Water Tour pokračovat s koncertními zastávkami v Evropě, Japonsku a Číně,“ uvedla Lavigneová, která je považována za pop-rockovou ikonu a vzor teenagerů.

V roce 2013 vydala album, které nazvala prostě Avril Lavigne, pak ji ale v roce 2014 zaskočila lymská borelióza. Přestala koncertovat, dva roky byla připoutána na lůžko. V letošní desce Head Above Water, která zabodovala napříč hitparádami po celém světě, se snažila vyzpívat ze své nemoci i konce vztahu.

Punkrocková princezna

Narodila se v malém městě v kanadské provincii Ontario, od svých 13 let ale už zkoušela prorazit se svými písněmi ve Spojených státech. Na hudební scéně se prosadila v roce 2002 deskou Let Go, jež obsahovala hit Complicated. Do současnosti natočila „punkrocková princezna“ šest studiových alb, za svou kariéru prodala celosvětově více než 40 milionů kusů alb a 50 milionů singlů, což z ní činí třetí nejprodávanější kanadskou umělkyni po Celine Dionové a Shanie Twainové.

Kromě hudby se blonďatá Kanaďanka zabývá také navrhováním vlastní módní kolekce a vystupuje v televizi. V listopadu 2010 bylo rozvedeno její čtyři roky trvající manželství s kytaristou a zpěvákem skupiny Sum 41 Deryckem Whibleym. V letech 2013 až 2015 byla vdaná za kanadského rockera Chada Kroegera.

Fotogalerie
8 fotografií