Hlavní část koncertu Pocta sametu bude sestávat z ukázek děl světoznámých skladatelů Bedřicha Smetany a Antonína Dvořáka. Zahraje je Symfonický orchestr hl. m. Prahy FOK pod dirigováním Jana Kučery. Z dalších, kdo při vzpomínce na „sametové“ události vystoupí, pořadatelé slibují účast Michaela Kocába a písničkáře Jaroslava Hutky.

Rodinný program s třešničkou

Nejen poslechem vážné i modernější hudby bude 21. září na Proseku v parku Přátelství zajímavé. Vysočanská radnice totiž od 14 do 18 hodin připravila volnočasový program, který si užijí jak malí, tak i dospělí. Dojde přitom i na trochu atypické prvky.

Kde jinde v Praze si totiž děti mohou užít nejrůznějších vodních her, pro které je park Přátelství, rozkládající se mezi stanicemi metra Prosek a Střížkov, jako dělaný. Soutěže mají ke všemu probíhat v „retro“ podobě, aby evokovaly hrátky dětí a mládeže před rokem 1989.

V 15 hodin se uskuteční pohádkový muzikál s písněmi Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře Princové jsou na draka. Naopak z trochu vážnější nóty bude potom pouštění archivních záznamů České televize s ohlédnutím do roku 1989. Třešničkou na dortu pak bude vyvrcholení celé události, které nastane ve 20:15 v podobě ohňostroje. Vstup je bezplatný.