Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Třicítky se vrací! Kde se v Praze osvěžit nejlepší zmrzlinou? Pět NEJ

/
  • Kam v Praze na nejlepší zmrzlinu?
    20. července 2019 ● 08:45

    Kdy jindy než v létě po zmrzlině s gustem sáhnout? Tím spíše, že uplynulá léta, zrovna tak jako to současné, svými horky teploměry příliš nešetří. Vybrali jsme proto pro vás pět zmrzlinářství, kde si na ledové pochoutce opravdu „pošmáknete“. Které zmrzliny však doopravdy stojí za (p)ochutnání a proč?

  • 1.

    Jedinečnost v každém soustu

    Italská rodinná zmrzlinárna Angelato.
    Autor: Angelato

    V centru Prahy se nachází Angelato, konkrétně v Rytířské ulici. Na obyčejnou zmrzlinu tu můžete rovnou zapomenout – k vybrání můžete dostat buď smetanovou, sorbet nebo právě tzv. „jedinečné“. V nich se v nabídce porůznu střídají i takové „výmysly“ jako třeba kopřivová, dýňová nebo parmazánová zmrzlina.

    Jeden kopeček zmrzliny s sebou zde vyjde na 40,- Kč. Na výběr je zde však i pestrá nabídka zmrzlinových pohárů. „Nikdy nezklamou a vrátěj tě do Itálie na pláž v horkém létě,“ nešetří chválou uživatel serveru Trip Advisor Michal.

  • 2.

    Zmrzka pro vegany

    Gelato Café - Créme de la Créme.
    Autor: Créme de la Créme

    Podle uživatelů cestovatelského portálu Trip Advisor si také navýsost dobře vede zmrzlinárna Gelato Café v Husově ulici v centru Prahy, která spadá pod triádu podniků Crème de la Crème. Uspokojí tam mlsné a vyprahlé jazýčky 26 druhy řemeslně vyráběné zmrzliny a sorbetů dle italských receptur. Je libo kokosovou, makovou nebo levandulovou? V nabídce se vyskytují i veganské pochutiny.

    Ceny se liší podle nálože. Malý kornout o gramáži 80 gramů vyjde na 45,- Kč, ten největší je k dostání za 100,- Kč a obsahuje 240 gramů. Lákavou variantou může být za současného počasí „bezedný“ kelímek za 300,- Kč. „Opakovaně jsem nadšená zmrzlinou z Crème de la Crème! Chuť je prostě skvělá, porce dost velká (bohatě mi stačil jeden kopeček). Poměr cena kvalita je rozhodně senzační!“ nejde daleko pro slova chvály uživatelka Kate P.

  • 3.

    Osvěžení jako víno

    Cukrárna Vanille.
    Autor: Cukrárna Vanille

    Uživatelé serveru Zomato, který se zabývá gastronomií, mají pro změnu jasno o kvalitách zmrzliny ve vinohradské cukrárně Vanille., která se nachází co by kamenem dohodil od stanice MHD Náměstí Míru. Cukrárna je vyhlášená právě svou nabídkou ledových dobrot, kterým se věnuje už přes 10 let. Za ta léta zmrzlináři přišli na nejroztodivnější příchutě: marshmallow, perníková, s příchutí burčáku nebo pampelišková.

    Jeden kopeček o váze 45 gramů zde vyjde na 25,-Kč. K dostání je zde ke všemu i točená zmrzlina. „V létě se fronta táhne docela daleko, ale nebojte - jde jim to rychle od ruky,“ ohodnotil cukrárnu uživatel serveru Jiri Spacek. „Každou chvilku mají na výběr jiné příchuti, takže se nebojte experimentovat a zkoušet. Některé kombinace jsou fakt super.“

  • 4.

    Cestou tradice

    Zmrzlinář.
    Autor: Zmrzlinář

    Kde jinde očekávat kvalitní zmrzlinu, nežli u Zmrzlináře? Specializovaný podnik se nachází nedaleko náměstí Míru ve Slezské ulici, kde podle uživatelů Zomata vyrábí jedny z nejlepších zmrzlin v Praze. Dennodenně je zde k dostání ze čtyř základních chutí – čokolády, vanilky, pistácie a jahody. K tomu se však k nim tu a tam přidává 12 neustále se měnících příchutí.

    Receptury některých zmrzlin pochází z první republiky. Celkem se zde střídavě nabízí okolo stovky příchutí. Kolik za ně? Jeden kopeček se podle příchuti pohybuje od 30 do 50,- Kč. „Zmrzlina je FAMÓZNÍ. Nevěděla jsem, jakou si vybrat, a vzhledem k tomu, že jsem stála v poměrně dlouhé frontě, tak se moje preference měnily co 5 vteřin,“ uvedla v recenzi uživatelka Lulac.

  • 5.

    Za lábuží na kraj Prahy

    Tvorba Café Galerie Zelený dům je domácí z prvotřídních surovin.
    Autor: Martin Sekanina

    Až v Újezdu nad Lesy se nachází Cafe Galerie Zelený dům, vyhlášená poctivými zákusky a zmrzlinami. Co do vzdálenosti svou nabídku vyvažuje podnik kvalitou, za kterou dojíždí i návštěvníci jak z druhého konce metropole, tak třeba i ze Středních Čech. Zmrzliny zde totiž nejen nabízí, ale také vyrábí, a to nikoliv z prášků, ale z ovoce, jak se Blesk.cz před časem svěřila provozní kavárny s galerií Martina Schiffmanová.

    K dostání je zde hned několik variací zmrzlinových pohárů, které potěší jak na pohled, tak na chuť. Od letošního léta navíc kavárna disponuje i zmrzlinářským pultem, takže není problém si nechat navolit libovolnou kopečkovou variaci. „Musím říct, že lepší vafle jsem ještě neměla. Domácí zmrzlina, šlehačka, perfektní obsluha. Prostě úžasné,“ rozplývá se na facebooku uživatelka Lenka.

Články odjinud
VYHLEDAT VÝSLEDKY Načítám
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy