První koncert se uskuteční v neděli, a byl vyprodán už po pár hodinách od spuštění předprodeje. Pořadatelé proto vzápětí přidali další koncert, který se na stejném místě uskuteční o den později. Na ten ještě bylo možné v uplynulém týdnu pořídit vstupenky. Organizátoři nesdělili, kolik vstupenek je prodaných na nedělní koncert. Zatím nejvíce lidí na letiště do Letňan dorazilo před třemi lety na koncert AC/DC, který sledovalo 60 000 fanoušků.

Areál se otevře v 15:00, v 18:45 by měla jako první vystoupit švédská zpěvačka Zara Larssonová a o hodinu později britský kytarista James Bay. Koncert samotného Sheerana začne ve 21:00. V rámci boje proti překupníkům vstupenek, které stojí od 1 600 do 2 300 korun, se musí jméno uvedené na vstupence shodovat s předloženým průkazem totožnosti. V případě zakoupení několika vstupenek na totožné jméno musí všichni přijít v doprovodu toho, jehož jméno je na vstupence napsáno. Opakovaný vstup nebude možný a po načtení vstupenka pozbývá platnosti.

Jedině metrem a autobusem

Policie uzavře v neděli v 06:00 okolní ulice. Znovu je zprůjezdní až po půlnoci. Vjezd bude povolen jen vozidlům městské hromadné dopravy, záchranářům, zákazníkům provozoven Kbely a obyvatelům Prahy 18 a 19, kteří mají vjezdové karty. „Okolní silnice zůstanou přístupné jen pěším. Areál koncertu se nachází dvě minuty chůze od konečné stanice metra C Letňany a městská hromadná doprava bude rovněž posílená,“ uvedla Michaela Jiráčková z agentury Charmenko CZ, která koncert pořádá. Jako alternativu místo metra lze využít i vlakovou dopravu do Kbel či Letňan.

Zdravotníci budou na místě od rána do rána

Zdravotní dozor uvnitř areálu a požární hlídky obstará soukromá služba. Pražští záchranáři budou mít své stanoviště před areálem. Už od rána bude na místě záchranářský kamion Golem, odpoledne dorazí i jedna záchranářská posádka. „Pražská záchranná služba by měla v Letňanech být až do třetí hodiny ranní. V případě vysokých teplot by si návštěvníci měli na sebe vzít vzdušné oblečení nejlépe světlé barvy, nezapomenout pokrývku hlavy a použít ochranné krémy. Po celou dobu by diváci měli dodržovat pitný režim,“ uvedla mluvčí pražské záchranné služby Jana Poštová.

Platba jedině hotově

V celém areálu pak bude možné platit pouze hotově. Jedinou výjimkou je merchandise stánek, kde lze platit kartou. Pořadatelé upozorňují, že v areálu není bankomat. Vozíčkářům, kteří zakoupili ztp/p vstupenky, bude vyhrazen speciální sektor. „Z bezpečnostních důvodů návštěvu koncertu nedoporučujeme těhotným ženám a dětem nízkého věku,“ sdělili pořadatelé.

Na dlouhém seznamu předmětů, s kterými návštěvníkům nebude umožněn vstup, jsou například DSLR fotoaparáty, iPady, Go-Pro kamery, selfie tyče, batohy či tašky většího formátu než A5, profesionální audio/video rekordéry, zbraně jakéhokoliv druhu, drony či jiná zařízení ovládaná rádiovým signálem, skleněné předměty, plechovky, občerstvení, pyrotechnika a další. Nelze si tak s sebou vzít nic k jídlu ani k pití v plechovce, skleněné lahvi či plastové.
Fotogalerie
5 fotografií