Přenést se do Portugalska, země mořeplavců, slunce a vína, jak jej představují organizátoři výjimečné akce, můžete už ve středu 19. června. Na pěší zóně Anděl, kde se konají obě akce nejen pro gurmány, bude možné od 8:00 do 20:00 hodin ochutnat delikatesy, jako je francesinha, bacalhau, Caldo verde, Arroz de marisco, Cataplana, Cozido à Portuguesa, samozřejmě spousta ryb a pro ty, co rádi sladké, například pasteis.

Chutě Portugalska můžete okusit už ve středu 19. června mezi 8:00 a 20:00 hodinou.
Autor: Ivan D. Hladík

„Pastéis de Belém, tedy koláčky se žloutkovým krémem, se vyrábějí již od roku 1837 podle tajného receptu sestaveného v lisabonském Jeronýmském klášteře,“ láká Petra Sochorcová z Portugalské turistické centrály. Chybět nebudou proslulá portugalská vína a program, díky kterému se pro krásnou a pestrobarevnou zemi, jakou Portugalsko je, naprosto nadchnete.

Na akci Tisíc a jedna barva Tuniska se 26. června smíchovský Anděl promění v arabské tržiště, kde pro změnu ochutnáte třeba různé druhy koření.
Autor: Tonda Tran

Tentokrát chutě exotického Tuniska bude možné poznat o týden později, 26. června, ve stejný čas. Na akci Tisíc a jedna barva Tuniska se už od rána smíchovský Anděl promění v arabské tržiště, kde pro změnu ochutnáte kuskus, pálivou pastu harrisu, plněné taštičky brick, vína a různé druhy koření, ale i tuniskou kulturu v dalším doprovodném programu. Vyrobíte si třeba vlastní keramiku a pro nejmenší je připraven dětský ateliér. Samozřejmostí je čajovna, kde nad šálkem horkého čaje a voňavou šíšou zapomenete na starosti všedního dne. Na obě akce je navíc vstup zdarma. Najdete je snadno – stačí jít za nosem, vaše čichové i chuťové buňky budou přímo v extázi!

Fotogalerie
3 fotografie