Závod se koná v sobotu i v neděli tento víkend na tréninkové louce Prag Coursingu jižně od vesnice Ješín. Oba dny psi závodí od 10 hodin do 16. Na závodech se v několika blocích představí chrti, ohaři, jezevčíci, knírači i retrieveři – a řada dalších plemen. A jak pořadatelé poznají, který ze psů je ten nejrychlejší?

Závod probíhá formou honu na návnadu z igelitových pásků, která je tažena po zemi. Každý pes na sobě bude mít připevněnou GPS, která zaznamená jeho maximální dosaženou rychlost v kilometrech za hodinu. Psi, kterým bude naměřena nejvyšší rychlost, získají titul Speedmaster 2019 v jednotlivých kategoriích čili chrti a nechrti. Vyhlášení vítězů proběhne v neděli přibližně okolo 16:00.

Kudy kam?

Nejlepší cesta Prahy na místo konání závodu je patrně automobilem - parkovné je totiž zdarma. Do Ješína se však dá dopravit i autobusem č. 617, který jezdí mezi Kladnem a Mělníkem. Zároveň se lze vlakem dopravit do Kamenného Mostu u Kralup nad Vltavou, odkud je to na místo závodiště zhruba dva kilometry pěšky.

O víkendu 4. a 5. května se u vesničky Ješín konají psí závody Speedmaster.
Autor: Jana Vymětalová
Fotogalerie
26 fotografií