Trasa povede po hlavních dopravních témat vnitřního města. Vede po Smetanově nábřeží, kde je dlouhodobě potřeba bezpečný cyklistický průjezd přes centrum. „Projíždíme po Severojižní magistrále, kde město už dlouho odkládá úpravy zlepšující alespoň podmínky pro pěší, přes křižovatku Vltavská, kde by bylo žádoucí zúrovnění. Dotýkáme se také ulice V Holešovičkách a projíždíme i koridorem Městského okruhu v Libni, kde je připravovanou podobu možné výrazně zlepšit. Konečně, končíme v Karlíně, kde se stále vede spor o zrušené cykloobousměrky,“ zmiňuje Vratislav Filler z Auto*Matu, který trasu připravoval.

V Karlíně na cyklisty čeká after party s DJ Jakobeenem, grilování a hry pro děti i dospělé. Akce skončí s odbitím deváté hodiny večerní. Trasu jízdy objevíte tady.

Cyklojízda na kolech startuje devátý ročník květnové výzvy Do práce na kole, která nese podtitul Homo cykliens. „Odkazujeme k novému druhu člověka, člověku z doby šlapací. Nezáleží, jestli jezdíte nahorském kole, na silničce nebo na nákup na kole po babičce. Kolo je radost, kolo je svoboda. Kolonás spojuje. A cyklojízda je oslava jara, pohybu a pospolitosti,“ říká Petra Melingerová ze spolkuAuto*Mat.

Kdy: V sobotu 27. dubna
Kde: V Praze
Vstupné: žádné

Fotogalerie
4 fotografie