Stovka atrakcí, hudební vystoupení, dárky a třeba i rej masek či mažoretky, to všechno už je připraveno pro tradiční Den pro zdravotně postižené děti a děti z dětských domovů a azylových domů. Jako vždy je součástí jarní matějské pouti v areálu holešovického Výstaviště, odehraje se v pondělí 1. dubna od 11:00 hodin. „Je to den pro všechny děti, kterým osud příliš nepřál,“ řekla za pořadatele Blesku Eva Kočková.

„Věříme, že nejméně jednou za rok si zaslouží radovat se a smát stejně jako jejich vrstevníci, kteří mají to štěstí, že vyrůstají ve svých rodinách a jsou zdraví,“ uvedla. Společnost Kočka, s.r.o. ve spolupráci s Výstavištěm Praha, a.s. a Mořským světem akci pořádá již téměř dvě desítky let, pravidelně ji navštěvují tisíce dětí se svým doprovodem.

I letos čeká návštěvníky bohatý program. Od 11:00 do 15:00 se budou moci svézt na stovce atrakcí zcela zdarma, ve stejný čas mohou také zdarma navštívit stálou expozici exotických ryb, žraloků, korálů a sasanek Mořský svět. Mezi 15:00 a 17:00 hodinou pak zájemce čeká program v prostoru Křižíkovy fontány, jehož součástí je i řada pěveckých vystoupení.

Podívejte se na ty nejšílenější atrakce, které na matějské můžete zažít:

Tradičně všechny roztančí Michal David, kromě něj se můžete těšit na mladou nadějnou zpěvačku Olinku Rumlovou, Kláru Kolomazníkovou, Jarka Šimka či skupinu Koule. Program svým vystoupením otevře také muzikálový bard Martin France. „Za poslední roky mám za sebou spoustu benefičních akcí a vždy, když můžu, tak prostě pomůžu,“ prozradil France Blesku. „I na tuhle nabídku jsem rád kývl, vnímám to jako povinnost,“ řekl zpěvák, který na Výstavišti prožil před lety dva roky v muzikálu Pomáda. „Z něj také pochází píseň, která k té akci, myslím, patří. Zazpíváme si song Jsme parta správná,“ dodal France.

Fotogalerie
28 fotografií