Manifesto Market se lidem poprvé zpřístupnil letos na jaře. Neotřelý projekt amerického urbanisty Martina Barryho a jeho týmu nabídl celou řadu gastronomických provozoven ve venkovních mobilních kontejnerech, designérské expozice a bohatý program.

Ani nástup zimního období však život na tomto místě nezastavil. Prostory se na začátku listopadu na tři týdny uzavřely, aby se areál proměnil v Manifesto Winter Market, který otevřel své brány a v provozu zůstane až do Vánoc.

Co tu najdete?

„Na zimu jsme místo přetvořili v koncept vánočního trhu. Najdete tady i dárky, je tu přidáno 20 stánků, máme zde krásná čtyři vytápěná iglú s obsluhou, kde se dá posedět. Adventní trh bude otevřen ode dneška do 23. prosince vždy od čtvrtka do neděle od 11:00 do 20:00,“ uvedla pro Blesk.cz mluvčí projektu Manifesto Radka Ondráčková.

Zajímavý projekt byl podle jeho zakladatele Martina Barryho vždy zamýšlen jako dočasný, v budoucnu má na tomto místě vzniknout zcela nový multifunkční bulvár společnosti Penta. Předpokládá se však, že na jaře se Manifesto na místo opět vrátí v „běžném režimu“.

„Po skončení zimního trhu zhruba na dva měsíce zavřeme. Těšíme se, že v březnu přivítáme návštěvníky zpátky. Něco zůstane a myslím, že přijdeme i s něčím úplně novým, protože rádi vymýšlíme, jak místo pořád vylepšovat,“ dodala Radka Ondráčková, podle které je stále v jednání možnost, že se Manifesto časem objeví i na další adrese. Řeší se zatím blíže nespecifikovaný objekt na území Prahy 5.

Fotogalerie
13 fotografií