Letenská pláň se promění v pole po sklizni. Po slámě se bude chodit i na ní sedět. Balíky slámy budou všude, kam jen oko dohlédne, chybět nebude ani výstava zemědělských strojů, které ke sklizni neodmyslitelně patří. 

Po vydařeném minulém ročníku se organizátoři, pod hlavní záštitou Ministerstva zemědělství, rozhodli více zaměřit na ty, bez kterých by k dožínkám ani nedocházelo – zemědělce. Právě oni jsou nejdůležitějším článkem k tomu, aby se na dožínkách mělo co oslavit,“ prozrazují pořadatelé. Na Letné bude možné pro letošní ročník potkat na sto českých zemědělců, kteří utvoří obrovské farmářské tržiště.

Oproti loňským hvězdným koncertům známých českých jmen pořadatelé sází na tradici, která se ke klasickým českým dožínkám hodí více. „Nebyla by to oslava tradičního zemědělství bez folklórních souborů, které přinesou kulturní osvěžení ve speciálním folklórním stanu,“ doplňují organizátoři. Pódium s živou hudbou ale rozhodně chybět nebude. Harmonogram doprovodného programu objevíte tady.

Kdy? V sobotu od 10 do 18 hodin
Kde? Letenská pláň
Vstupné? žádné

Takto to vypadalo loni:

Fotogalerie
10 fotografií