Letošní Letní Letná láká na širokou plejádu žánrů a témat her. Jednou z těch nejoriginálnějších je hra Extension od francouzské trojice Cirque Inextremiste, kteří do šapitó přivezli i bagr. 

Nechceme vám tady prozrazovat úplně celý příběh, natož zápletku. To už byste z podívané tolik neměli. Prozradíme vám jen úvod, který vám nastíní, na co se můžete těšit. Tragikomický příběh vás zanese na staveniště, kde se nejprve dva šprýmaři posmívají nemohoucímu kamarádovi vozíčkáři, kterého nasoukají do kýble a začnou si z něj dělat šprťouchlata.

Ochutnávka ze hry:

Video
Video se připravuje ...

Ochutnávka ze hry Extension od Cirque Inextremiste Eva Fornálová

Pomsta je sladká

Jenže smích jim brzy dojde. Paraplegik se totiž na místo činu vrátí. Tentokrát už ale vyzbrojený. Namísto vozíčku totiž usedne do bagru a začne se vtipálkům mstít po svém. Karty se obrátí a nemohoucí má teď v rukou osud dvou kamarádů, kteří mají co dělat, aby teď opačnou srandu ustáli.

V jeden moment jsem měla pocit, že se vše zpomalilo. Měla jsem strach o všechny ty lidi v hledišti,“ poznamenala po představení Aneta, které show nahnala pořádný strach. A nebyla jediná. „V jeden moment jsem se tak strašlivě lekl,“ hodnotil show Petr. Obecenstvo ale neječelo hrůzou po celou dobu představení. Výkřiky hrůzy střídal i hlasitý smích, kdy si hrdinové na plynových bombách a na prknech počínali jako Pat a Mat. 

Tip redakce: Vezměte si vějíř, protože je ve stanu pořádné dusno, vodu na ochlazení a hlavně ještě před příchodem do šapitó vykonejte potřebu. Během vystoupení je totiž zakázáno odskočit si na záchod, zpět by vás už nevpustili. 

Vystoupení je možné vidět až do 2. září, kdy festival Letní Letná končí. Lístky na Extension můžete zakoupit tady. Vstupné stojí od 540 do 650 korun.

Fotogalerie
42 fotografií