Středeční večer vylákal stovky Pražanů na Letnou. Startoval tady totiž festival nového cirkusu Letní Letná. „Letní Letná letos slaví 15 let, takže teď je český cirkus puberťák připravený ke vzpouře a k tomu, aby zahýbal rodinou nového cirkusu. Nejspíš udělá pár chyb, objeví se bláznivé nové nápady, bude tu trocha přehnaného sebevědomí a velikášství, spousta naděje a touhy po úchvatné budoucnosti,“ představil show De Nova Stella Daniel Gulko, pod jehož vedením by tahle emotivní podívaná nevznikla. Při tvorbě se inspiroval astronomem Tycho de Brahem, který objevil, že nebe není pevné a neměnné, ale že se neustále mění, jako my, jen v jiném měřítku.

Plejáda emocí

Obecenstvo během představení vydávalo nejrůznější zvuky - od hlasitého smíchu, který vyvolaly pády akrobatů, přešlapy klaunů a běžkařské lyže, přes jekot strachem při pozorování spanilé dívky houpající se na laně bez jištění a držení, až po aplaus s hvízdáním, který si vysloužily hlavní postavy dění během večera nespočetněkrát. 

Přijďte včas!

Pokud jste o zahájení přišli, nezoufejte. Hned ve čtvrtek je repríza. Ale pozor! Jelikož je úvodní show jako každoročně zdarma, na trávníku před pódiem se už v první večer tlačily davy. Někteří raději přišli i s tříhodinovým předstihem.

Loni jsme z toho moc neměli, tak teď nám konečně vyšla první řada,” těšila se Veronika, která patřila k těm šťastnějším, kteří si show vychutnali. Jiní se tlačili na stojáka v zadních řádách i několik desítek metrů, že by potřebovali dalekohled, aby viděli tváře vystupujících. Pokud se tedy chystáte jít o den později, doporučujeme i ve čtvrtek neotálet, abyste měli obstojnou podívanou. A posledním tipem redakce Blesk.cz, abyste si to užili, je vyzbrojit se dekou pod zadek a lehkým svetříkem.

Podívejte se, jak show vypadala:

Video
Video se připravuje ...

Takto vypadalo zahájení Letní Letné 2018 Eva Fornálová

Co si letošní Letní Letná přichystala?

V rámci patnáctých narozenin se snaží letošní ročník předčit ty předešlé. Největšími hity budou francouzská představení. Francouzi přivezou na prkna Letní Letné koně i papouška v představení Bestias v podání Baro d´evel Cirk Cie, dále také extrémní zážitek chystají další Francouzi z Cirque Inextremiste s vozíčkářem v bagru a v neposlední řadě se představí loutkaři od Bêtes de foire.

Nebudou ale chybět ani ti nejlepší cirkusáci z Česka. Až do 2. září bude možné v rámci festivalu vidět Letem Sokolím od Divadla Bolka Polívky, Lov od Bratři v tricku & Holektiv, Chyba od Víta Neznala & kol., Kolaps od Losers Cirque Company, Pokoj od Collective Momentum nebo Robinson Crusoe od Divadla Víta Marčíka. Celý program objevíte tady.

Fotogalerie
103 fotografií