Festival Cideru není v Praze novinkou. Jedná se o třetí ročník akce, na které mošťáky, jak se cideru často říká, poteče doslova proudem. Nebojte se, že byste tady narazili pouze na stánky s alkoholem. Organizátoři mají připravenou i bohatou nabídku jídel od steaků, přes asijskou kuchyni, burgery až po čokoládové brownies.
A aby nebyla akce pouze o debužírování, nebo nepřetržitém nacpávání, součástí je i doprovodný program. „Těšit se můžete na spoustu hudby, workshopů i soutěží pro děti,“ slibují pořadatelé. Převážně tady bude hrát hudba od DJů, ale vystoupí tady i buskeři jako například Michal&Anna, Karo či Veren. Harmonogram vystupujících objevíte tady.
Cider si často lidé pletou s pivem, nebo také vínem. Jedná se ale o zkvašený jablečný mošt. Vzniká fermentací šťávy. Ta zraje ve starých dubových sudech ve vhodné teplotě, dokud nevznikne cider. Zatímco v Česku se pijí více až v posledních letech, Francouzi i Angličané je považují za své tradiční nápoje. A dokonce se přou o to, kdo s jablečným nápojem přišel jako první.